Connect with us

Kerítésen innen

A nyaraló Orbán szerint annyira „különleges piskóták” vagyunk, hogy nálunk a folyó is állóvíz

Pénzünk beszél? - El Pais: Orbánék hitelezhették a Vox szélsőjobboldali spanyol párt legutóbbi kampányait
Megosztás

Tudom én, hogy a temérdek könyv olvasása mellett Orbán Viktornak nincs érkezése saját kezűleg posztolgatni a közösségi oldalára, így minden bizonnyal értő kezekre bízta ezt a nemes és felelősségteljes feladatot, de mégis az Ő neve alatt fut, ami oda kikerül, vagyis vehetjük olybá, hogy egyetért velük.

Tegye fel a kezét, aki érti!

Péntek este két örömteljes sporthír született a párizsi olimpián. Mindkettő -lévén aranyérem- megütötte a miniszterelnöki Facebook-oldal ingerküszöbét is. Ez sikeredett:

„Nekünk a Szajna a Balaton. Gratulálok Rasovszky Kristófnak és Betlehem Dávidnak!”

Kinek mit mond az Orbán-mondat? Ha van magyarázata a „Nekünk a Szajna a Balaton” mondatra, kérem ne tartsa magában, írja meg nekünk is, -info@varosikurir.hu- úgy okosodunk!

A másik….

„A magyar vér nem válik vízzé”

A hozzászólásokból….

„Spanyolorszagban szuletett,el es edz!Magyarnak jo lenni,de Magyarorszagon jelenleg nem jo elni!De hatalmas gratula!”

„Csak szólok: Spanyolországban született, ott él, finn az edzője. ”

„Köszönjük, Viviana! Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok! Népességre vetítve már dobogós Magyarország az éremtáblázaton!”

„Nocsak. Együtt lobog a Kanári-szigetek és Magyarország zászlaja. Ritka együttállás. ”

„Azért jó lenne nem csak az aranyérmeseket kiemelni… Rajtuk kívül még 10 azaz tíz érem született az olimpián, ők nem érdemeltek legalább egy posztot ? Ez nem kritika, csak furcsállás…”

„Sokat segített neki, hogy nem Orbánisztánban nevelkedett.”

„Én elhiszem, hogy lájkvadászat meg minden, de az ezüst és bronzérmesek is megérdemelnének egy posztot… sőt az összes induló….”

Csak úgy….

Szeretett tavunk -ami manapság már csak ott a közé, ahol eddig nem fedezett fel semmi el-, vagy megvehetőt a felső párszáz- Novák Katalin fantáziáját is beindította, neki is sikerült „maradandót” mondani: amikor még köztársasági elnökként munkálkodott az ország javára, akkor úgy döntött, hogy Veres István önkéntes alezredes férjével a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 km-es távot, amelynek teljesítésére a több mint 11 ezren vállalkoztak külön erre az alkalomra szövetett úszócuccban átússza a Balatont.

Ekkor nyilatkozta, hogy:

A Balaton-átúszás, az csak itt van Magyarországon.

Ebből kiderült, hogy az államfő a Balaton átúszását minden kétséget kizáróan egy olyan eseménynek tekinti, amely a világ egyetlen más Balatonjában sem történik meg. De hogy a román, a német vagy a ruandai Balatonban miért nem rendezik meg ezt a népszerű megméretést, arról Novák Katalin nem beszélt. A köztársasági elnök ezután még egyértelműbben fogalmazott, és hungarikumnak nevezte a tó átúszását, amely mint mondta,

„egyszerre szól a sportteljesítményről, a közösségről, az összetartozásról és a hazánkról, a magyar tengerről, a Balatonról is, és mindezt kifejezi a Balaton-átúszás. És ez egy olyan hagyományos tömeges sportrendezvény, amelyen örömmel veszünk részt a férjemmel együtt, sok másik magyar ember mellett.”

 

Szerző