Connect with us

Bulvár

Schiffer András: a műsornak vége, nem lesz, eltörölték, ATV: nincs reakció – Öt-kedvelők, ennyi volt….

Schiffer András: a műsornak vége, nem lesz, eltörölték, ATV: nincs reakció - Ötöskedvelők, ennyi volt....
Megosztás

Az csatorna rövid hivatalos reakciója: „Az ATV Csoport semmilyen módon nem kíván reagálni erre!” Ezután csak Schiffer András Facebook bejegyzésére tudunk hivatkozni, amiből az tudható:, hogy „miután augusztus 5-én az ATV illetékese tényként tudatta, hogy augusztus 26-án indul az ÖT, tegnap – miközben az ATV-ben éppen az esti kedélyes beszélgetésre készültek – kiderülődött, hogy a műsornak vége, nem lesz, eltörölték.”

Schiffer-olvasat: „Cserébe lesz időm végiggondolni néhány dolgot

„Bő két évtizede folytatok rendszeres jelleggel nyilvános közszereplést. Azzal a feltételezéssel éltem mindig, hogy a demokratikus nyilvánosságnak lényegi eleme: ha gondolunk valamit a világról, hazánkról, azt osszuk meg egymással, ütköztessük meggyőződéseinket, győzzünk meg minél több honfitársunkat az igazunkról, s egy sokszínű nyilvános térben ez úgy működik, ha minden felületen, ahol erre lehetőséget kapunk, megosztjuk a közönséggel nézeteinket.

Csakhogy az utóbbi időszak durván ráébresztett arra, hogy ez ma már egy illúzió.

Léteznek csatornák, amelyek -egyszerűen üzletileg, nem kell ehhez politikai ármány sem- egy-egy vélemény-szekta foglyai és a vélemény- szekták rohadtul nem kíváncsiak más véleményre, csak a sajátjukra, s annak egyre extrémebb megerősítéseire. Ezért nem kell haragudni a szekta-tagokra sem, egyszerűen így érzik biztonságban magukat egy széthulló világban. Pontosítok: ma már érvelt vélemények sem nagyon vannak (ld. kommentfolyamok), inkább csak hányásszerű indulatkitörések.

Az egyik csatorna (nevezzük ATV-nek) kizárólag azért hív be, hogy segítsek előállítani az 01g-szekta napi gyűlöletadagját 8-10 percben, a másik csatorna (nevezzük Hír Tv-nek) pedig kizárólag azért hív be, hogy a viktoriánus szekta napi gyűlöletadagját segítsek előállítani 8-10 percben.

Ha az egyikbe anti-imperializmust, a másikba kormánykritikát csempésztem, a helyszínen ideges riporteri reakció fogadott és hónapokig nem hívtak. A végén pedig megkaptam azt az igazságtalan, ámde érthető kritikát, hogy mást mondok egyik+másik csatornán. Nem biztos, hogy nekem erre szükségem van. Valószínűleg meg kell barátkozzak azzal a gondolattal, hogy amit én gondolok a világról, az országról, arra egyre kevésbé nyílik tér az intézményesített nyilvánosságban. Ez van”

-zárul Schiffer bejegyzése.

A kommentekből….

Konok Péter: „Szabaddá vált hétfő estéimen hozott szalonnával egérirtást vállalok.”

„Szeretek több irányból tájékozódni, mert úgy gondolom, hogy így érhetem el azt a teljes képet, amit szeretnék. Legyen az Öt, Nyílt sisak, Önkényes mérvadó, stb. ezek az információk kiegészítik, árnyalják egymást. Nem értünk egyet sok mindenben, de bízom benne, hogy nem vonul vissza és véleményét a közéleti kérdésekben továbbra is megismerheti a nyilvánosság.”

„A propagandaközpontban kiadták, hogy most a selyemmajmot kell futtatni az ellenzéki közegben.”

„Többen írták már, én csak csatlakozom: tessék egy YT csatornát vagy Podcast-ot csinálni ezzel a csapattal. Mostanra már nem kell TV csatorna, hogy el lehessen érni nagyon széles közönséget. Hiánypótló a mai média felhozatalban, és nagy probléma ha nincs ilyen.”

„Tisztelt Schiffer ùr! Önnek küldetèse van ès ezt nyìlvàn Ön is tudja, mint sokan, akik hàlàsak a tisztàn megfogalmazott gondolataièrt, szociàlisan èrzèkeny, gerinces vèlemènyèèrt. Ilyen hatàrozott ès kifinomult tisztànlàtàs szòcsövekènt helytàllni ” szèthullò vilàgunkban” bizony nem kevès. A felismerèse csak tovàbb fogja lendìteni. Köszönjük. Jò egèszsèget! Sok erőt kìvànunk!”

„Nagyon sajnálom. Az Öt volt az egyetlen politikai/közéleti műsor, amit néztem. Szerettem benne, hogy nem valamelyik politikai oldal propagandáját kell hallgatnom… Mivel mind a baloldali, mind a jobboldali agymosástól távol tartom magam, nem tudom, ezentúl honnan tájékozódom.”

„Égető szükség lenne egy saját blogra, vlogra, podcast ra, esetleg valaki ezt meg is támogatná , a kicsi de biztos és igényes nézőtáborral … egész egyszerüen nincs más jogász, aki tévémüsorban a szakmai tudását kontextusba is helyezve, és a saját véleményét nem álcázva bemutatja a témáról.. rengeteg olyan közügy van, kovidizmus, oligarchák, meg rengeteg jogalkotási, jogalkalmazási anomália, amit más nem magyaráz el a képernyőn.. reméllem, sikerül megtalálni a megfelelő formát és helyet, ahol számithatunk a továbbiakban is erre az elemzésre..”

„Kedves Schiffer András, azért szeretjük Önt hallgatni, mert véleménye mértéktartó, mértékadó, problémaorientált. Mindig naprakész, távlatos elme, rendkívül precíz elemzései, helyzetértékelései imponálóak mindkét oldalon. Ön korszakértelmező gondolkodású, s erre figyelni kell. Sokat tanulunk a jelenéseiből, az érveiből, az írott munkáiból. Messze áll Öntől a gyűlölködés, a szájkarate, az alantas beszéd. Jó egészséget kívánok, ne csüggedjen, ne fáradjon el a fenti erények gyakorlásában!”

Csak úgy…

Perintfalvi Rita közösségi oldalán ez olvasható:

Az első kommentelő Hont András volt:

„Azt eddig is megoldottam, de köszi az aggódást. Amúgy az időmnek ez csupán kis részét tette ki, és nemhogy álellenzéki nem vagyok, de semmilyen ellenzéki sem. Tudom, hogy ez furcsa azoknak, akiknek az kölcsönöz személyiséget, hogy tartoznak valahova.”

Úgy néz ki, egy csatorna műsorpolitikája igencsak felkavarja a nyári uborkaszezon állóvízét.

Viszontválasz….

„Hadd válaszoljak itt Hont András nekem írt hozzászólására. Ha Magyarország a tejjel-mézel folyó Kánaán földje lenne, akkor nekem semmi bajom nem lenne azzal, hogy valaki nem tud / nem akar oldalt választani. Vagy hogy valódi elvek nélkül teng-leng és folyton oda csapódik, kizárólag személyes érdekeit követve, ahol csurran-csöppen neki valami. Magyarország azonban egy olyan hely, amelyet foglyul ejtett az állam, aki Orbán Viktor maga egyszemélyben. Aki ellopott a néptől és az EU-tól mindent, amit csak tudott, és a saját pereputtya meg a pénzéhes oligarchái között – büszke magyarnak és a nép legfőbb megmentőjének kikiáltva magát – szétosztotta. Miközben ki tudja milyen titkos paktumot kötött a legnagyobb orosz maffiózóval Puty.innal, amiért cserébe Magyarország lett az orosz zsarnok Európa-ellenes támadásainak első számú zászlóshajója. És ahol jó oktatásban és egészségügyben csak azok részesülnek, akik képesek azt önerejükből megfizetni, miközben az adójukat és a TB-jüket is lenyúlja az állam. Csakhogy nem kapnak semmit cserébe. S ahol lábbal tiporják az alapvető emberi és szabadságjogokat. Ahol az utolsókat rúgja az autoritér rezsim, hogy átlépjen a totális elnyomásba. És ahol a valódi ellenzéki politikusokat most már le is tartóztatják, meg börtönnel fenyegetik. A nép igazi hőseit pedig – mint például Iványi Gábort – utolsó lélegzetükig üldözik.

Szóval, aki egy olyan országban, ahol egy végtelenül gonosz, erkölcstelen és aljas hatalom űzi hipnotikus rémuralmát, nem tud vagy nem akar oldalt választani, az konkrétan felelős mindezekért a borzalmakért! A világ legaljasabb és legembertelenebb rezsimjeit, akárcsak a gázkamrákat, nem pusztán olyan emberek építették fel, akik elhitték a gyilkos hatalom hazugságait, hanem olyanok is, – és többnyire olyanok – akik bár látták, hogy mi folyik és tudták, mindez hova vezet, de önös érdeküket követve, mégis az elnyomók hatalmát támogatták.

Nem arról van szó András, hogy az embernek az kölcsönös személyiséget, ha valahova tartozik. Hanem arról, hogy csak annak az embernek van személyisége, akinek van gerince, akiben van tartás, és aki az erkölcsöt, meg az önazonosságot többre értékeli, mint a saját érvényesülését.☝️

P.S. Ez az írásom nemcsak egy személynek szól, hanem mindazoknak, akik hasonlóképpen gondolkodnak.”

Kapcsolódó

Szerző