Connect with us

Kerítésen innen

A nagy ötlet: tiltólistán egy gólyatáborban az óvszer, hátha ettől kevesebbet szexelnek a diákok – Tulképp miért is?

A nagy ötlet: tiltólistán egy gólyatáborban az óvszer, hátha ettől kevesebbet szexelnek a diákok - Tulképp miért is?
Megosztás

Nem vihetnek magukkal óvszert a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatáborába a hallgatók – erősítette meg a 444-nek az Egyetemi Hallgatói Képviselete.

…és ez nem Humor Herold ötlete, komolyan gondolják

A lap először csak arra figyelt fel, hogy a BME VIK Gólyatábor Facebook-oldala megosztott egy posztot a táborba be nem vihető tárgyakról. Ebben olyan tárgyakat sorolnak fel, mint például

körömcsipesz, energiaital, biztonsági borotva, hajtógázas dezodor és gumi óvszer. A kép alapján viszont a szúró- és vágófegyver például nincs tiltólistán – a veszélyesebb tárgyakat csak másik posztokban említik meg.

A portál  megkereste a gólyatábort szervező Egyetemi Hallgatói Képviseletet, akik azt válaszolták, hogy tényleg arra kérték a gólyákat, hogy ne legyen náluk koton, mert azt gondolják, hogy az egyetemistáknak inkább önmegtartóztatást kéne gyakorolniuk.

„Valóban igaz, hogy a gumi óvszer »a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek megelőzésében kulcsszerepet játszik«, azonban a mi meglátásunk szerint a szexuális kontaktus elkerülése egy fokkal eredményesebben tölti be ugyanezt a szerepet. A gólyatáborok szervezői ezt a táborban hangsúlyozzák és fokozottan felhívják a gólyák figyelmét, hogy a tábor ideje alatt kerülendő a szexuális kontaktus”

– írta a lapnak küldött válaszában Radácsi Kristóf EHK-elnök.

A jövő értelmisége, kérem…..

Radácsi szerint lehet, hogy a szabályaik

„szigorúbbak a megszokottnál, de biztosítani tudják azt, hogy minden gólya úgy távozzon a táborból, hogy értékteremtő, jó hangulatú, biztonságos kikapcsolódásban volt része”.

Azt is írták, hogy

„egész nap számontartják a gólyák közösségi aktivitását”,

de az nem világos, hogy hogyan akarják ellenőrizni, mit csinálnak négy fal között a részvevők. Az EHK szerint a házirend, ami a tiltott tárgyakról rendelkezik, az esemény zavartalan lebonyolításának érdekében szabályozza a részvételt.

„Tilos alkoholtartalmú italt, tudatmódosító szert, illetve olyan eszközt bevinni, amely mások testi épségének veszélyeztetésére alkalmas lehet”

– tették hozzá. A gólyatábort a Fejér megyei Bodajkon tartják, a szervezők pedig több száz fiatallal számoltak.

Csak úgy….

Most minden nagykorú lépjen egy lépést hátra és emlékezzen vissza arra, amikor 18-20 éves volt. Amikor dübörögnek a hormonok, amikor pont annak van itt az ideje, hogy, persze bizonyos korlátok között, kipróbálják nőiességük és férfiasságuk mibenlétét. A „közösségi aktivitás” ebben a korban arról szól, hogy lehet gondtalanul bulizni, élvezni, hogy leérettségiztek, hogy felvették őket jó esetben oda, ahová szerették volna, hogy a baromi nagybetűs életben való küzdelem előtt „pár percig” azt csinálhassák, amit, ahogy és akivel szeretnének. Csak gratulálni tudunk a „szocialist erkölcs” 2024-es őreinek és ajánlani, hogy próbálják ki Ők is, milyen boldognak lenni….

Csak úgy 2.

Van ahol -persze az a döglődő nyugaiton fordul elő- a megelőzésről máshogy gondolkodnak, például miután tavaly Nagy-Britanniában ugrásszerűen megnőtt a szexuális úton terjedő fertőzések száma a 15-24 évesek között, az egészségügyi hatóságok arra hívták fel az egyetemisták figyelmét, hogy mindenképpen használjanak óvszert a gólyahéten. Az Oxford Brookes University pedig minden félévben három ingyenes szűrővizsgálatot biztosít a hallgatóknak.

Kapcsolódó

óvszer,

Szerző