Magyarország - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán-prioritás: atlétikai vb-re milliárdokat örömmel, tanár- és egészségügyis bérrendezésre szigorúan nem!

Értem én, hogy klassz dolog egy atlétikai világbajnokságot megrendezni, de az sem kutya, ha művelt, gondolkodó, világra nyitott gyerekeket nevelhetnek kiegyensúlyozott, tanári pályájukat hivatásként űző oktatók és, ha olyan egészségügyet tart fent az arra hivatott kormány, ahol nagytudású, orvosok, nővérek jól felszerelt kórházakban gyógyítják az arra szorulókat. Ön szerint?

Tovább

Orbán-sasszé: bárhova telepíthet Magyarországon fegyveres erőket a NATO

Ne keressen róla óriásplakátokat, sem vezércikket a kormány-közeli sajtóban, de azért jó ha tudja, hogy szép csendben megváltoztatta álláspontját az Orbán-kormány egy elég fontos kérdést illetően. A pálfordulás indoka nem világos, a korábbi “szigor” alig több mint három hónapot volt érvényben.

Tovább

Dáfke, vagy…? Több olajat veszünk az oroszoktól most, mint korábban….

Oroszország növelte olajtermelését és olajexportját június első felében az Interfax hírügynökség jelentése alapján. Oroszország átlagos napi olajtermelése, beleértve a kondenzátumokat is, 1,46 millió tonna volt június első 13 napjában, 68 ezer tonnával több, mint májusban – írta a hírügynökség értesülése alapján a HVG.

Tovább

Az Európai Unió előre megy, a Fidesz meg hátra – Amiről nem számolt be az állami média…..

Erről nem számolt be az állami média, de a fideszes sajtóalapítvány kiadványai sem hozták részletes tudósításokban a címlapon, pedig olyan jelentőségű változások kezdődtek el a héten az Európai Parlamentben, amelynek mindannyiunk életét – álláspontom szerint pozitívan – befolyásoló, forradalmi hatásai lesznek. A Fidesz természetesen ezt is megpróbálta megakadályozni; de szokás szerint az Európa-ellenes kisebbséghez szorulva maradtak, a strasbourgi plenáris jelentős többsége ugyanis elfogadta a radikális változtatásokat szorgalmazó parlamenti dokumentumot

Tovább

A Várkert Bazár “jótékonysági koncert mentes övezet”? – Lemondta a kormány Zelenszkij színésztársainak Ukrajnát támogató segélykoncertjét!

Az “Élet győzni fog” című jótékonysági koncerten 2022. június 16-án csütörtökön 19 órától Ukrajna több millió követővel rendelkező, legismertebb színészei, énekesei, művészei lépnek fel. Az a céljuk, hogy a résztvevő magyarok és ukránok közösen fejezzék ki szolidaritásukat a háború áldozataival és támogassák Ukrajna függetlenségéért vívott küzdelmét.

Tovább

Gyerek-rasszizmus – A magyar válogatott 1-0-ra nyert Anglia ellen – Magyarország felmérhetetlenül sokat vesztett a jövővel szemben

Aki egy kicsit is gondolkodik, nem tud felhőtlenük örülni a sporttörténeti magyar focigyőzelemnek, hiszen a stadiont megtöltő gyerekek bebizonyították, hogy bejött az orbáni rasszizmusra nevelés. 

Tovább

Méregdrága mammográfiás (emlődaganatot szűrő) busz van, de azt a “dübörgő magyar egészségügy” nem használhatja!

Müller Cecíliáék egy óbudai BKV telep eldugott sarkában tárolják a méregdrágán vásárolt mammográfiás (emlődaganatot szűrő) buszokat. Összesen 1.75 milliárd forintért (!) vásárolták őket, de információim szerint 2019 óta egyetlen vizsgálatot sem végeztek bennük!! Ezt támasztja alá, hogy sem a tizenhét milliárdos összköltségvetésű EU-s projekt honlapján, sem a neten nincs nyoma egyetlen vizsgálatnak sem – hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos képviselő közösségi oldalán.

Tovább

Így adóztatta Caligula Róma népének extraprofitját

Régóta sejthető, hogy a Fidesz emberei buzgón és kreatívan túrják a levéltárakat, archívumokat. Nem találnak ki semmi újat, elég, ha a hajdani önkényurak ötleteiből válogatnak. Éppen mostanában olvastam újra Robert Graves “Én, Claudius” című történelmi regényét, amely rengeteg esetet sorol fel Augustus, Tiberius és Caligula császár idejéből. Így aztán déja vu-t éltem át, amikor az Orbán-rezsim ötletes különadóiról értesültem.

Tovább

Nemzeti “szemünk fénye”, a 17 milliárd -17.000 millió- forintot felemésztő vadászati kiállítás….

Összesen 654,8 millió forint bevétel folyt be az Egy a Természettel Kft. kasszájába. Ez az a cég, amelyik a vadászati világkiállítást és annak kísérőrendezvényeit szervezte. Csak a kommunikációra és a rendezvény költségeire 14 milliárd forint ment el – foglalta össze a gigarendezvény lényeget számok alapján a HVG.

Tovább

Az “SZDSZ hullák” és a Szondi teszt

Írtam egy cikket, aminek az volt a címe: “A volt SZDSZ egy részének szerepe a bukásban”. Ebben kifejtettem, hogy a volt SZDSZ tagjainak jó része kritikátlanul, saját korábbi értékeit meghazudtolva tolta a nárcisztikus, pszichopata MZP-t az előválasztás során az egész országban, de főként Budapesten. Ennek oka a saját Gyurcsány-fóbiájuk volt.

Tovább

Szia, uram! Eladó bank érdekel? – Tiborcz -Orbánvő- István: a Gránit Bank csak a kezdet volt……

Egy hete derült ki a nagyközönségnek, hogy az Orbán-család legidősebb sarja, Ráhel és családja marbellai egyéves kiruccanásuk után hazaköltöztek. Míg a hölgy butikot nyitott kisgyermekes szülőknek-nagyszülőknek, addig Tiborc István, a férj sem tétlenkedik.

Tovább

Deutsch Tamás: Orbán nélkül is dönthetnek az uniós olajembargóról? Ez egy badarság, képtelen állítás!

Hétfői hír volt, hogy Katarina Barley, az Európai Parlament egyik alelnöke a hétvégén a Deutschlandfunknak azt mondta, hogy Magyarország nélkül kellene megvalósítani az Európai Bizottság által május elején bemutatott tervet. A tárgyalásokat, egyeztetéseket az Európai Bizottság vezeti, és ha a brüsszeli testület elnöke azt mondja, hogy „megcsináljuk 26-an, Magyarország nélkül, akkor ez olyan út, amit mindig támogatnék” – reagálta a fentiekre Habeck, a Zöldek politikusa. Deutsch Tamás az ATV Egyenes beszédében véleményezte az ötletet.

Tovább

A munkaerő-kölcsönzés az új kormány-csodafegyver, vagy üzenet a hazai munkavállalónak: ha „problémázol, jön helyetted az ázsiai, aki nem szól vissza”?

Minősített munkaerő-kölcsönzőkön keresztül hozna be az országba még több vendégmunkást a kormány. A szakszervezet szerint inkább azzal kellene foglalkozni: miért állnak tovább a dolgozók tudósított a Népszava.

Tovább