Connect with us

Bulvár

Vádemelések Matthew Perry halála miatt – „Kíváncsi vagyok, mennyit fog fizetni ez a hülye.”

Matthew Perry
Megosztás

A rendőrség szerint öt emberellen emeltek vádat Matthew Perry tavalyi kábítószerrel összefüggő haláláért, köztük van két orvos és a színész személyi asszisztense A sztár 2016-ban azt mondta a BBC Radio 2-nek, hogy nem emlékszik három évnyi forgatásra a Jóbarátok időszakából az ital és a drog miatt. Több sikertelen kezelés után végül azonban, visszaemlékezésében azt írta, hogy 2001 óta többnyire józan volt. 

Lecsapott a ketamin

Az 54 éves Perry októberben halt meg Los Angeles-i otthonában. A kórbonctani vizsgálat rengeteg ketamint talált a vérében, és megállapította, hogy az ellenőrzött anyag „akut hatásai” ölték meg.

A rendőrség csütörtökön közölte, hogy a májusban indított nyomozás során felderítették a kábítószer-beszállítók „széles földalatti bűnözői hálózatát”, akik nagy mennyiségű ketaminnal látták el a sztárt.

„Ezek a vádlottak kihasználták Perry függőségi problémáit, hogy meggazdagodjanak. (…)  Tudták, hogy amit csinálnak, azzal nagy veszélyt kockáztatnak Mr. Perryre, de mégis megtették”

– mondta  a BBC  szerint, csütörtökön Martin Estrada amerikai ügyész.

Beismerés cunami

Az igazságügyi minisztérium szerint a vádlottak közül hárman – köztük Perry asszisztense – már bűnösnek vallották magukat a kábítószerrel kapcsolatos vádak miatt, míg két másik személyt – egy orvost és egy nőt, akit „A ketaminkirálynőnek” hívnak – csütörtökön letartóztattak.
A ketamint – erős érzéstelenítő – depresszió, szorongás és fájdalom kezelésére használják. Perryhez, közel álló emberek azt mondták a halála után a halottkémnek, hogy ketamin infúziós terápiát kapott.

„Kíváncsi vagyok, mennyit fog fizetni ez a hülye.”

A színész utolsó hivatalos kezelésére több mint egy héttel a halála előtt került sor. Az orvosszakértő szerint a Perry szervezetében lévő ketamin nem származhatott az infúziós terápiából a gyógyszer rövid felezési ideje miatt, pedig a ketamin szintje a szervezetében annyi volt, mint az általános érzéstelenítés során adott mennyiség.
A szövetségi bíróságra benyújtott vádirat részletezte azt a bonyolult kábítószer-vásárlási tervet is, amely az ügyészek szerint végül Perry halálához vezetett.
Az ügyészek elmondták, hogy Perry asszisztense, Kenneth Iwamasa két orvossal dolgozott együtt, hogy a színésznek nem sokkal halála előtt több mint 50 000 dollár értékű ketamint szállíthasson.
Az ügyészek szerint az akcióban résztvevők megpróbáltak profitálni  Matthew Perry jól ismert kábítószer-használati problémáiból. Az egyik orvos, Salvador Plasencia állítólag azt írta egy SMS-ben: „Kíváncsi vagyok, mennyit fog fizetni ez a hülye.” Az orvos állítólag azt is megtanította Iwamasának, hogyan fecskendezze be a színésznek a szert megfelelő biztonsági eljárások és felügyelet nélkül – áll a rendőrség vádiratában, ahogy az is, hogy Iwamasa legalább 27 ketamint adott Perrynek, a halála hetében.
Ezt még azután is megtette, hogy a hónap elején egy nagy adag hatására Perry rosszul lett, ami miatt  az orvos nem tanácsolta a jövőben hasonló méretű adag beadását, azonban az orvos az eset után a színésznél és asszisztensénél mégis több fiola gyógyszert hagyott.

Színrelép a „ketamin királynő”

Az ügyben megvádolták többek között Jasveen Sangha, az úgynevezett „ketamin királynőt” is, aki két másik vádlott-társ, Erik Fleming és Mark Chavez orvosok segítségével szállította a kábítószert Plasenciának. Az ügyészség szerint kábítószeres zacskókat és kábítószerrel kapcsolatos kellékeket találtak Sangha asszony titkos házában. Chavez, Fleming és Iwamasa mind bűnösnek vallották magukat.
Sangha és Plasencia csütörtök délután jelent meg először a Los Angeles-i bíróságon, és ártatlannak vallották magukat.

Tárgyalás októberben

Mindkét magát ártatlannak valló gyanúsított előzetes tárgyalási dátumát októberben tűzték ki. Plasencia  100 000 dolláros óvadékot kapott, Sanghát pedig óvadék lehetősége nélkül vették őrizetbe.
Az ügyészek szerint a két gyanúsított megpróbálta leplezni állítólagos bűncselekményét amely Matthew Perry halálához vezetett.
a nő állítólag SMS-t küldött egy másik gyanúsítottnak amiben arra utasította, hogy „törölje az összes üzenetünket” a tárgyban. A vád szerint Plasencia  orvosi dokumentációt is hamisított.

Nem csak a ketamin

A fulladás is hozzájárult Perry halálához, amelyet balesetnek minősítettek, de közrejátszottak a koszorúér-betegség és az opioidhasználati rendellenességek kezelésére használt buprenorfin hatásai is
Hírneve csúcsán Matthew Perry fájdalomcsillapító- és alkoholfüggőséggel küzdött, és többször is részt vett rehabilitáción,  emlékiratában részletezte a szerhasználat elleni küzdelmét.
Előzmény

Matthew Perry

Szerző