Connect with us

Kerítésen innen

Önnek feltűnt, hogy Sulyok Tamás „rendes évi szabadságát” tölti? – Csak onnan lehet tudni, hogy megírta: visszajött

Önnek feltűnt, hogy Sulyok Tamás "rendes évi szabadságát" tölti? - Csak onnan lehet tudni, hogy megírta: visszajött
Megosztás

„Nyaralás vége, lassan vissza az izgalmas hétköznapokba. Hétfőn indul újra a munka, s kezdődik a diplomáciai nagyüzem” – jelent meg a poszt Sulyok Tamás Facebook-oldalán. Tegye fel a kezét, akinek szemet szúrt a távolléte!

Pedig szavalt is egy jót….

Akinek nem volt jobb dolga és  „nyitott szemmel” követte Sulyok köztársasági elnök ténykedését, az következtethetett volna a szabijára, bár az olvasós beszámoló egy hétvége történése is lehetett volna:

„Nekem a Balaton… Talán a ‘60-as években lehetett: Balatonszárszón voltam sátortáborban. Alföldi gyerekként ez valami csuda különleges dolog volt. Tátott szájjal bámultam a hatalmas vizet. Ekkor láttam először a magyar tengert. Szerelem volt első látásra. Sokak szíve csücske a természet ezen csodája. A Balaton számos művészünket is megihlette: írók, költők, festők, zenészek alkottak maradandót szépségeiről. Egyik kedvencemet meg is osztom Önökkel. Most én is itt úszom, sétálok, kerékpározom, olvasok, rendezgetem gondolataim. No meg persze rúgjuk a bőrt az unokákkal, élvezzük a természet közelségét. Dolce vita!”

Jobb később, mint soha?

A köztársasági elnök social media felületeit kezelők tanultak a korábbiakból: napokkal a visszatérés előtt posztolnak a nyaralás befejezéséről.

„Nyaralás vége, lassan vissza az izgalmas hétköznapokba. Hétfőn indul újra a munka, s kezdődik a diplomáciai nagyüzem. Államfőként fontos, hogy mindig felkészült legyek. A nemzetközi és belföldi politikai, kulturális, társadalmi viszonyok állandóan változnak, s ezekkel lépést kell tartani. A munkát így, és csakis így lehet elvégezni. Arról sem szabad elfeledkezni, hogy nem elég csak a tudásunkat bővíteni, szellemünket pallérozni. A lelki töltekezés éppannyira lételemünk, ezért én is így vágok neki az előttem álló szorgos munkanapoknak.”

Arról egyelőre nincs hír, hogy kiket fogad majd a munka dandárjában, de utólag minden bizonnyal azt is megtudjuk.

Emlékeztetőül

Egy éve írtuk: Hihetetlen stílustalanságról tett megint tanúbizonyságot Orbán Viktor, amikor éppen a magyar államiság ünnepére hívta meg barátját, Recep Tayyip Erdogant. A tárgyalás helyszíne „se semmi” az a Budai vár, aminek elfoglalásáról, majd több mint másfél évszázaddal későbbi visszafoglalásáról olyan nagyságok írtak regényeket, mint Gárdonyi Géza az Egri csillagokat. A magyar miniszterelnök, ha már bumfordi módon éppen a nemzet ünnepére hívta a „török porta” első emberét, akkor feltéve az érzéketlenségre a koronát, éppen a várban, a saját maga által is csak bitorolt Karmelitában fogadja magas vendégét.

Az is egy éve történt, hogy „Orbán Viktor saját szavaival úgy jellemezte a Magyarországra látogató baráti csúcsfejeket, hogy diplomáciai csúcsüzem indult augusztus 20-a és az atlétikai vb. apropóján hozzátéve:

Nemzeti ünnep, 15 vendég, 72 óra meló

Szerző