Connect with us

Bulvár

Na végre, de fázni azért nem fogunk

időjárás, tűzijáték,
Megosztás

Valamelyest érezhetően csökken a kánikula, de ne reménykedjen fázni azért a hosszú hétvégén sem fogunk. Az elmúlt napok hőgutája után azonban minden hőmérséklet csökkenés a legkisseb is üdítő lehet. 

Jön egy ciklon

Szombaton egy ciklon hullámzó frontrendszerének széle közelíti meg az országot északnyugat felől. Továbbra is az látszik valószínűbbnek, hogy nagyjából az északnyugati határvidéket elérve megtorpan. Hatására a megelőző napokhoz képest több felhő várható, így a nappali maximum hőmérséklet is mérséklődik valamelyest, de még így is 30 fok feletti, keleten 35 fok körüli értékek látszanak jellemzőnek. Az időszakosabb, szűrtebb napsütésben marad a fülledtség. Az északnyugati, északi határmegyékben várhatóak a legalacsonyabb hőmérsékletek. A változó felhőzetből napközben is előfordulhat itt-ott záporeső, zivatar, de nagyobb eséllyel lehet rá számítani a reggeli, majd a késő délutáni, esti óráktól ismét. Reggel előreláthatólag elsősorban a nyugati országrészben fordul elő csapadék, napközben elvétve lehet kevés zápor a középső megyékben, majd az esti időszakban már inkább a Duna vonalától keletre eső térségben látszik kedvezőnek a légkör hevesebb zivatarok kialakulásához. A hosszú hétvégén és még a rákövetkező 1-2 napban is térségünkben maradhat a jelentős légköri bizonytalanságot okozó hullámzó frontrendszer.

Vasárnap délelőtt fátyol- és gyenge gomolyfelhőzet mellett előreláthatólag újból kisüt a nap. A szombathoz képest ismét fokozódhat kissé a hőség. Délkeleten, délen várható a legmelegebb. Késő délután, de inkább este, éjjel labilizálódik a légkör és szórványosan újabb zivatarok kialakulásával lehet számolni.

Hétfőn a tőlünk nyugatra elhelyezkedő ciklon kissé keletebbre tolódhat. Hatására a nyugati országrészben felerősödő É-i széllel csökkenhet a hőmérséklet, míg keleten, a ciklon előoldalán D-i áramlással marad a rekkenő hőség. Változóan gomolyfelhős-napos időben ismét este, éjjel látszik nagyobb esély zivatarok kialakulására.

Az ünnep + egy nap

Keddre (aug.20.) most változóan felhős-napos, de az addigiaknál kevéssé napos idő kialakulása körvonalazódik. Keleten is 30 fok közelébe mérséklődhet a hőség, míg nyugaton és északon ez alatti értékek ígérkeznek. A változó felhőzetből napközben várhatóan csak elvétve fordul elő zápor, majd este, éjjel nagyobb számban lehetnek zivatarok, de továbbra is csak szórványosan fordul elő csapadék.

Előreláthatólag még szerdán is az ország térségében vesztegel az elgyengülő frontrendszer, de már kelet felé mozdulhat. Meg-megélénkülő szél mellett újból naposabbra forduló időre van kilátás délután, este, már elsősorban a keleti országrészt érintő zivatarokkal.

A jövő hét második felére várhatóan elhagyja térségünket a frontrendszer és stabilabb légköri helyzet tud kialakulni zömmel napsütéses, változóan fátyolfelhős, az évszakos átlagnál 4-6 fokkal melegebb időjárással

-olvastuk az Eumet portálon.

Tény tehát, hogy fázni azért nem fogunk.

Ezeket olvasta már?

fázni azért nem fogunk

Szerző