Connect with us

Kerítésen innen

Magyar Péter: add tovább!

tisza
Megosztás

Magyar Péter az év 33. hetét azzal töltötte, hogy hőmérőjével a hóna alatt járta a kórházakat és mért rendületlenül. Így kapott nyilvánosságot az, amit azok, akik valamilyen okból bármelyik magyar egészségügyi intézményben kényszerültek megfordulni, saját bőrükön éreztek, de valahogy nem jutott tovább a közösségi oldalak morgolódásain.

Az életünk a tét, de ez valahogy nem éri el az ingerküszöbünket?

„Add tovább!

Feljelentést teszek foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és annak minősített esete, a több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt, amiért a kormányzati szervek és egyes egészségügyi intézmények vezetői elmulasztották a kórházi klíma berendezések kötelező fertőtlenítését, karbantartását és javítását, illetőleg a magyar egészségügyi intézményekben az alapvető higiéniai szabályok betartását, betartatását és a kórházi mosdók fertőtlenítőszerrel és szappannal való ellátását.

Tegnap került nyilvánosságra a kórházak karbantartásáért és beszerzéseiért felelős állami szerv, a Közbeszerzési, Ellátási Főigazgatóság (KEF) egyik vezetőjének belső levele, amelyben elismeri, hogy több kórházban elmaradt a klímaberendezések kötelező fertőtlenítése, illetőleg kormányzati nyilatkozatokból tudjuk, hogy az

Orbán-kormány már évek óta tudatában volt annak, hogy a kórházi klímaberendezések felújításra, illetve cserére szorultak.”

„A TISZA Párt eheti kórházbejárásain egyértelműen kiderült továbbá,

hogy a kórházak jelzései ellenére a KEF nem gondoskodott arról, hogy az egészségügyi intézmények az alapvető higiéniai szabályok betartásához szükséges mennyiségű és minőségű fertőtlenítőszert kapjanak.

Ennek következményeként, a kórházak jelentős részében a mosdókban nem áll rendelkezésre fertőtlenítőszer vagy szappan.

A klímaberendezések fertőtlenítésének elmaradásával és a fertőtlenítőszerek biztosításának hiányával a kormány és a kormányzati szervek olyan mulasztást követtek el, amely közvetlenül és közvetetten rengeteg kórházi beteg, dolgozó és látogató megfertőződéséhez és végső soron halálához vezethettek.

A klímaberendezések rendszeres karbantartása miatti leállások okán pedig műtétek és létfontosságú kezelések maradtak és maradnak el, ami szintén honfitársaink életébe kerülhetett.”

A TISZA Párt elvárja, hogy a hatóságok haladéktalanul vizsgálják ki a kormányzati és egészségügyi mulasztásokat és nevezzék meg a felelősöket. A TISZA Párt felszólítja Orbán Viktort, hogy szakítsa meg az adriai nyaralását, hívjon össze rendkívüli kormányülést, nevezze meg a politikai felelősöket és azonnal intézkedjen a szükséges plusz költségvetési források biztosítása és a honfitársaink egészségét és életét veszélyeztető helyzet megszüntetése érdekében.

Emlékeztetőül….

Kásler Miklós szerint:

Semjén Zsolt szerint:

Szerző