Connect with us

Egészségünkre!

A TISZA párt egészségpolitikusának „vádbeszéde” Vácon a kormány egészségpolitikája felett

időjárás,
Megosztás

Magyar Péter Dr. Kulja András a TISZA párt egészségpolitikus Európai Parlamenti lépviselőjének társaságában járja kórházi kőrútját a „klíma körül”, ám eközben egyéb hihetetlenül tragikus  dolgokra is fény derül. 

Megnevezett felelősös és a többiek

A pártelnök bejelentette, hogy az országjáráson eddig  tapasztaltak alapján büntető feljelentést tesz, Dr. Kulja András egy drámai posztban számolt be arról mi mindent láttak. A politikus ebben a megszólalásában keményen szembesíti a valósággal nem csak a nem is létező egészségügyi kormányzatot, de azon belül  kormányzatot, de Dr. Takács Gábor felelős(?) államtitkárt is.

Megállt az idő

A Váci Jávorszky Ödön Kórházban mintha megállt volna az idő, régi berendezések, elavult eszközök, hulló vakolat. Az újszülött osztályon 35 (!) celsius-fok, a meglévő függönyök is adományokból lettek felszerelve. Néhol egy-egy működő split klíma, amit a dolgozók elmondása szerint betegek ajándékoztak az osztálynak, de fertőtlenítésük megtörténtéről senki sem tud biztosat – kezdődik a bejegyzés.

Kemény felkérdezés

A 3. emeleti krónikus osztályon a hőmérséklet már a 36 fokot is eléri, az egyetlen lift elromlott, a dolgozók a kezükben cipelik a sokszor magatehetetlen betegeket….
Dr. Takács Péter államtitkár úr egyik interjújában elmondta, hogy járt a magyar kórházakban, de eddig bárhol kérdeztük a menedzsmentet vagy a dolgozókat, senki nem tudta felidézni, hogy az elmúlt években valóban járt volna a kórházukban.

Kedves Államtitkár úr, Ön szereti a számokat, kérem mondja el, hogyan képes 1 ápoló ellátni 16 frissen szült kismamát és gyermekeiket egyszerre? Ki vigyáz addig a betegekre, míg az egyik nővér áthívja kollégáját egy másik osztályról, hogy segítsen a betegek fürdetésében, mert nem meglepő módon kollégája ott is egyedül van 15-20 betegre és csak így tud beteget mozgatni és fürdetni? Hogyan biztosítható a betegek ellátása, etetése, itatása, ha egy krónikus osztályon 35-37 fokban 20-30 magatehetetlen beteg fekszik, akikre 1 szakképzett- és maximum 1-2 segédápoló jut ügyeletben?

Amire nem jut és amire igen

Kérem mondja el a magyar embereknek, hogy miért van az, hogy amíg látványberuházásokra, pl. tűzijáték rendezésére Európában a legtöbbet költjük, addig a nemzetközi összehasonlítások alapján a magyar költségvetésből évtizedek óta egyre kevesebb pénz jut arányaiban az egészségügyi ellátás finanszírozására:
A GDP arányos egészségügyi költés tekintetében Magyarország a GDP 4,8%-át fordítja közkiadásként az állami egészségügyre, a hozzánk hasonló helyzetű Csehországban ez az arány 7,8% . Csak egy példa: a 65 évnél fiatalabb korban elhunyt férfiak aránya Magyarországon 29%, míg Csehországban csupán 19%.
Úgy hiszem, ha megnézzük a fenti adatokat, akkor már értjük, hogy az Önök kormányzása alatt miért sodródik az ország az utolsó helyekre az egészségügyi mutatók vonatkozásában – fejeződik be a  TISZA párt egészségpolitikusának bejegyzése.

Forrás

Ezzel szinte egy időben

Ahogy azt vasárnap „Lesz@rom, mit csinált 17 éve Gyurcsány, nem érdekel senkit az undorító gyerekes pártpolitikai fröcsögés – Vitályos közszolgát keményen ekézték olvasói” című cikkünkben megírtuk Vitályos Eszter kormány szóvivő igyekezett hárítani, visszafelé mutogatni:

„A baloldal Gyurcsány Ferenc kormányzása idején kórházakat zárt be és vitt csődbe. Ők voltak azok, akik 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, elbocsátottak 6000 egészségügyi dolgozót, elvettek egyhavi bért az orvosoktól és az ápolóktól. Több ezer kórházi ágyat számoltak fel, vizitdíjat és kórházi napidíjat fizettettek, az összeomlás szélére sodorták az egészségügyet.”

No comment!

(Képünk nem a helyszínen készült, illusztráció)

egészségpolitikus, tisza párt,

Szerző