„Nekünk nehogymá’ az Unió mondja meg, hogy mit csináljunk” – ennyire futja a kormányzati érvkészlet

Miért sérti a kormány szuverenitását, ha javul az egészségügy? Tényleg nem értem a Fideszt. Fel nem tudom fogni, hogy miért sérti a jelenlegi kormány szuverenitását, ha valaki jobb egészségügyet akar Magyarországon – írta Ujhelyi István egy nyílt levélben, amiért a kormány elutasítóan lép fel az Európai Egészségügyi Unió programja ellen.

Read more

Ujhelyi: pénzt és életet!

735.788.071 euró, vagyis közel 300 milliárd forint hívható le csak az idei évben abból az összesen mintegy kétezer-milliárd forintos uniós keretből, amelyből a következő hét év során egészségügyi fejlesztési- és beszerzési programokat lehet finanszírozni az európai tagállamokban. Csak az a kérdés, hogy Magyarország és a magyar egészségügyi intézmények, illetve szakmai szervezetek mennyit lesznek képesek sikeresen lehívni ebből a pénzből – kezdte szokásos vasárnapi nyílt levelét Ujhelyi István Európai Parlament képviselő közösségi oldalán.

Read more

Bruck András: két történet

Magyarországon két egyaránt végzetes történet fut párhuzamosan egymás mellett. Az egyik leginkább egy komplex bűnügyi történethez hasonlítható. Legújabb fejezete, hogy a káprázatos Turai Kastély, a Tokaj-hegyaljai Andrássy Rezidencia Wine & Spa és számtalan más értékes ingatlan után néhány hete az ikonikus Gellért Szálló is Tiborcz István cége tulajdonába került. Orbán Ráhel és a férje lassan több közpénzből felújított kastélyt, ötcsillagosra átépített szállodát birtokol, mint a brit királyi család…

Read more

Pintér úr! A fonendoszkóp és mellkaskopogtatás a XXl. század magyar egészségügyének “dübörgése”?

Ön szerint az rendben lévő dolog, hogy amikor az életéről, vagy szerette állapotáról van szó, akkor gigahosszú várólistát végig várva sem jut Magyarországon olyan gép, technológia közelébe, ami megközelítőleg biztosan megállapítja, hogy mi a baja és mik a lehetséges megoldások rá? Ne higgye, hogy Önnel majd másként lesz, mert egyszerűen nincs az országban elég ezekből a masinákból nem úgy, mint például stadionból. Akkor se gondolja, hogy ez a természetes, ha az Orbán-Pintér páros mondja rezzenéstelen arccal a kamerába….

Read more

Orbán névrokon-szájjal üzent a tanároknak: ezután is ki lesz rúgva, aki nem megy be dolgozni

Orbán Viktor samesza, Orbán Balázs miniszterelnöki politikai igazgató szerint a tanárok nagyon jól jártak Pintér Sándor belügyminiszterrel. Nem lehet annál „konstruktívabb és a nyitott kapuk politikáját jobban képviselő testtartást felvenni”, mint amit a belügyér mutat az ügyükben – vélekedett. A vitatható kijelentés mellett az orvosoknak is üzent a “kis Orbán”, aki szerint az egészségügyben is “több évtizedes problémákat ” oldott meg a rendőr.

Read more

Kunetz doktor: betegek ne nagyon legyenek az elkövetkező néhány évben!

A parlament szerda délután 136 igen és 56 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta az egészségügyi átalakításáról szóló törvényt. A törvénymódosító csomagot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be novemberben, amely régóta jelentkező problémákat akar megoldani, de a szakmai szervezetek szerint csak újabbakat fog előidézni, és a meglévő bajokat is mélyíti. Dr. Kunetz Zsombor közösségi oldalán elemezte, hogy mi vár ránk. “Szemezgessünk az éppen megszavazott egészségügyi törvénymódosításokból:

Read more

Pin It on Pinterest