Connect with us

Kerítésen innen

Kunetz doktor: így működik az egészségügyi kinevet a végén (biztos nem a beteg), hacsak nincsenek tökös orvosok, akik hajlandóak csalni

Dr. Kunezt: tud ez az Országos Mentőszolgálat, ha akar és tudja, mikor nem akar....
Megosztás

Az elefántcsont-Karmeltából láthatatlanok, vagyis mi, baromi sokan, a „magyarok”, akiknek érdekében a regnáló miniszterelnök éjt nappallá téve keccsöl -bár ezt a blokkoló óra nem bizonyítja- az újragombolt egészségügyi ellátó(?)rendszerben nem vagyunk mérvadók. Méghozzá pártállástól és nagyrészt az anyagi helyzetünktől függetlenül.

Csendben fogyunk, vagy végre felegyenesedünk?

Dr. Kunetz Zsombot közösségi oldalán találtunk egy felháborító, elborzasztó, és -a közbeszédben devalt szóval élve- türhetetlen esetleírást 2024 Magyarországáról:

„Amikor azt mondom, hogy ezzel a sudri-bunkó tempóval szatócsboltot sem lehetne vezetni, nemhogy egy szektort, akkor ilyen komoly visszásságokról is beszélek.

Magánellátásból nem lehet beutalni állami vizsgálatokra beteget, sőt ugyanaz az orvos sem vizsgálhatja az adott beteget a magánellátásban és az állami ellátásban egyaránt.

Tehát, ha mondjuk Kiss doktor a régió egyetlen még Magyarországon dolgozó fejlődésneurológusa, akihez a megyei kórházban másfél éves várólista van, de rendel magánellátásban is, ahol csak kettő hónapot kell várni, nem utalhatja a magánellátásból további állami ellátásba végzendő vizsgálatokra a beteget. De még csak magához sem hívhatja vissza a kórházba, hogy onnan utalja tovább, vagy vizsgálja ki, mert nem engedi a jogszabályi környezet.

Kiss doktor egyszerűen nem láthatja el azt a beteget az állami ellátásban, akit már magánellátás keretében látott, akkor sem, ha ő az egyedüli ellátó a fél országban.

Különösen fájó ez a probléma egy tumorgyanú esetén,

ahol a beteg visszakerül a startkockára a háziorvoshoz, hogy ő utalja be az állami ellátásban elérhető szakellátásra, amire ugye megint addig kell várni, míg jó eséllyel inoperábils lesz a daganat, vagy meghal a beteg.

Így működik az egészségügyi kinevet a végén (biztos nem a beteg), hacsak nincsenek ilyen tökös orvosok, akik hajlandóak csalni.”

Szerző