Connect with us

Kerítésen innen

Központosítási téboly – Első- és másodosztályú utasok lettünk, de nem a úgy, ahogy gondolná

központosítás
Megosztás

A kormány központosítási őrülete, ami legtöbbször csak azért van, hogy elfedtesse a tehetetlenségét, most lecsapott a buszos beszállás szabályozására is. 

Mi szükség volt erre? Semmi!

A kormány és alighanem személyesen Lázár János miniszter úgy döntött, megrendszabályozza a buszon utazók beszállításának menetét. Tegyük hozzá az új szabály nem más, mint ami eddig is működött nem kevés kritika mellett éppen a sorrend miatt, csak eddig nem foglalták írásba. Tehát semmi szükség nem volt a központosítás kihirdetésére.

Az új rendelet szerint, ha egy személyszállító autóbuszra többen akarnak felszállni, mint ahányan felférnek, jövő márciustól előnyt élveznek azok, akik előre váltották meg a jegyüket, helyjegyüket. Legutoljára a bérletesek szállhatnak fel.

Íme a beszállítási sorrend

A szabály szerint azok szállhatnak fel elsőként a járműre, akik előre jegyet váltottak rá, őket követhetik azok, akik előre ugyan nem vettek jegyet, de nagy távolságra indulnak. A fogyatékkal élőket és a kismamákat csak ezt követően sorolták be, a végére pedig a bérletesek maradnak

-foglalta össze az autómotor.

Hogy is van ez?

Legelőször nem a kismamákat és a fogyatékkal élőket kellene felengedni és csak utánuk a helyjegyeseket, valamint azokat, akik a bérletvásárláskor hosszútávra megelőlegezik útiköltségüket?

Azokról, akik megérdemelt nyugdíjaséveiket töltik és jár nekik a majdnem ingyen buszozás szó sem esett, így nem tudható, hogy ők hanyadikok Lázár-elképzelt sorban.

Jól látszik, hogy ez a rendelet sem szolgál semmit azon kívül, hogy az ismételten, immár sokadszor megrogyott közlekedési kormányzatnak segítsen a lázas munka látszatát keltve túlélni ezt a különösen forró nyarat. Tény, hogy semmilyen tökéletes megoldás nincs, azon a csak az illúziók világában létezőn kívül, hogy elég korszerű járművet kell indítani.

Ez se semmi!

központosítás

Szerző