Connect with us

Kerítésen innen

Egyre magasodó ingerküszöbünk okán már nem hír egy bedöglött kórházi lift, hát megtoldották….

Egyre magasodó ingerküszöb okán már nem hír egy bedöglött kórházi lift, hát megtoldották....
Megosztás

Sajnos elérkezett az idő, amikor az a kuriózum, ha egy kórházban, rendelőintézetben működnek a liftek, tiszta a mosdó és „csak” 30 fok van. A naponta ránk dőlő felháborodni való immunissá tesz sokakat, és lassan már-már beletörődve, hogy nekünk ez jár, tovább görget a telefonján és fő a buszon, villamoson, metrón, ahol éppen „hírfogyaszt”.

Ilyet azonban még nem olvasott a sokat látott érdeklődő!

A Gulyáságyú Média  szivárogtató felületén keresztül egyik olvasó arról tájékoztatta a portált, hogy a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban, hogy „hetek óta” nem működnek a liftek. A helyszíni bejárásuk során azt tapasztalták, hogy a kórházban a személyzeti lift valóban nem működik, a látogatói felvonó azonban ottjártukkor üzemelt. Az üzemen kívül lévő dolgozói felvonóra a kórház meglehetősen cinikus szöveget ragasztott ki.

„A lépés előnyben! A lépcső a liftnél jobban használ a szívnek!”

A dunaújvárosi kórház nem túl szerencsés a liftekkel

A térség országgyűlési képviselője, Mészáros Lajos (aki egyébként éppen a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója volt 2022-es képviselővé választásáig) tavaly októberben kényszerült magyarázkodásra a közösségi médiában a Szent Pantaleon felvonói miatt. Akkor éppen a látogatói liftek nem üzemeltek, alkatrészhiány okán.

… ha már ott jártak….

„Ha már Dunaújváros kórházába látogattunk, nem tehettük meg, hogy ne tegyünk egy kitérőt a kórházak anti-Szent Grálja, a mosdók felé. Sajnos e tekintetben a dunaújvárosi kórház sem kivétel az országban: mint azt videónkban szintén megörökítettük,

sem WC-papírt, sem szappant, sem fertőtlenítőt nem találtunk.

Takács közszolga baromi nagy tévedése: „elrendelésével” nem Magyar Pétert rendszabályozza, hanem a munkaadóit igyekszik sötétben tartani

Ülődeszka-bűnözés

Lap megkérdezte a Szent Pantaleon Kórházban tapasztaltakról mind az egészségügyi intézmény vezetését, mind az Országos Kórházi Főigazgatóságot vezető Révész János országos kórház-főigazgatót. Az utóbbi nem méltatta válaszra portálon keresztül Önt, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója, Szilágyi Örs azonban kommunikációs munkatársa útján röviden reagált felvetéseinkre, pontosabban azok közül csak a mellékhelyiségek ellátatlanságára vonatkozóra.

„Hiába teszünk ki WC papírt és folyékony szappant a tartókba, tapasztalataink szerint sajnos hamar ellopják ezeket. Elszomorító, de arra is volt példa, hogy a WC ülésdeszkáját is eltulajdonították”

– írta a kórház főigazgatója, aki a többi,

a felvonókra vonatkozó kérdéseinkkel a kórházak üzemeltetési és karbantartási feladatait ellátó kormányszervhez, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósághoz (KEF) irányította lapunkat.

Ezzel vélhetőleg arra utalt a Szent Pantaleon kórház főigazgatója, hogy ezen szerv miatt nem működnek a liftek Dunaújvárosban. Természetesen keresték a KEF főigazgatóját, Demény Ádámot is, ám ő nem méltatta válaszra lapunk olvasóit.

Kapcsolódó

Ágoston László: Budapesten most is láthatatlan olimpia van: kórházakban, hajléktalanszállókon, másfélszobás felújítatlan garzonokban

 

Szerző