Connect with us

Banánköztársaság

Aki vállalja, hogy hátrafelé nyilazásból érettségizik, az „Szittya minősítést” szerez, amellyel bármelyik hazai egyetemre azonnali felvételt nyer – Cseri László szerint az élet Orbániában

Aki vállalja, hogy hátrafelé nyilazásból érettségizik, az "Szittya minősítést" szerez, amellyel bármelyik hazai egyetemre azonnali felvételt nyer - Cseri László szerint az élet Orbániában
Megosztás

Cseri László pécsi illetőségű fotóművész barátunk több alkotásával találkozhatott már olvasónk cikkeink illusztrátoraként. A művész egyedi szemszögből, tele iróniával látja Orbánia drámai valóságát. Induljunk is el Cseri László útján!

Vezetékes telefonra kell lecserélniük mobiltelefonukat

Pécsett azoknak a tanulóknak, akik nem laknak 5 kilométernél távolabb iskolájuktól. A piros, fehér és zöld színekben pompázó készülékeket ugyanis legfeljebb 5 kilométer hosszú vezetékkel látják el, így azok biztosan elérnek az iskoláig. A kiváló, Kazahsztánban gyártott eszközöket ma lehetett átvenni a Széchenyi téren.

Több mint 3000 éves kipcsak agyagkatonákat találtak Pécsett a Jókai téri ásatások során

A Magyarságkutató Intézet szerint egyértelmű, hogy már jóval a honfoglalás előtt itt telepedtek le a felcsúti kipcsak törzsek, amelyek egyedei félelmetes utcai harcosok voltak.

Szellemes megoldást találtak Pécsett a tanulók mobiltelefonjainak tárolására

A Kossuth térre kihelyezett színes acélszekrényekbe teszik a diákok reggel 8 óra előtt a mobiljaikat, amiről a szemben látható épületben működő kormányhivatal mindenkinek igazolást is ad, majd délután visszakapják, ha rendesen viselkedtek az iskolában.

Hoppál Péter meghívására különhajójával Pécsre érkezett Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter abból az alkalomból, hogy erre a hétvégére orosz segítséggel sikerült a mediterrán megyeszékhelyre terelni a Fekete-tenger egy darabkáját, megteremtve ezzel a régóta áhított Pécs – Szevasztopol-tengelyt.

Óriási sikere van

a napokban átadott új pécsi szeméttelepnek, amelyet a város szívében, a Kossuth téren alakítottak ki, és ezáltal a szemétszállítási díj a töredéke a korábbinak. Guberálni is lehet hétvégén 10 eurós óradíjért, pedagógusoknak féláron.

A magyar lovasnemzet

Korszerűsítette a vonatközlekedést Lázár János közlekedési miniszter.

Pécsett gyakorlatozik a Hoppál Péter Huszár Békedandár,

készülnek arra, hogy megvédjék a hazát a gaz betolakodóktól. Az ezredet a napokban korszerűsítették a Csád Köztársaságból érkezett zsiráfokkal, amelyekről sokkal hamarabb észrevehető a lekaszabolásra türelmesen várakozó ellenség, mint az avítt lovakról.

Ötvenezer magyar származású francia bulldogot vásárolt Párizsban Pécs városának Szijjártó Péter külgazdasági miniszter,

hogy minden helyi családnak jusson egy. A kutyák ősei még Árpád vezérrel jöttek be a Kárpát-medencébe, majd a ’20-as években bekövetkező világválság idején tántorogtak ki Franciaországba. A kormány bízik abban, hogy sikerül visszamagyarítani őket olyan kutyákká, akik evés közben nem beszélnek, sörrel nem koccintanak, szőrén ülik meg a lovukat, isznak mint a gödények, dallal vigadnak és csak három esetben ereszkednek térdre: Isten, a haza és a szerelmük előtt.

Megérkeztek a lovak a pécsi Nagy Lajos Gimnáziumba

Egy friss kormányrendelet ugyanis a most kezdődő tanévtől kötelezővé teszi az érettségit lovaglásból. Aki vállalja, hogy hátrafelé nyilazásból is érettségizik, az „Szittya minősítést” szerez, amellyel bármelyik hazai egyetemre azonnali felvételt nyer.

Szerző