Connect with us

Kerítésen innen

Hurrá-optimizmus pezsgőfronton – Láng György odafent mosolyog

láng györgy, panyi miklós, bor
Megosztás

Mielőtt még pezsgőt bontanánk a magyar pezsgők és borok világsikerére, emlékezzünk meg arról, hogy járt az elmúlt század ’90-es éveinek vége felé Láng György világhírű magyar gasztronómus, akkor éppen a Gundel étterem résztulajdonosa, amikor öregbíteni akarta a magyar bor jóhírét mindössze egyetlen New York-i szupermarketben. 

Shopot nyitottak

A híres magyar  hallatlan nemzetközi tekintélyének köszönhetően 1998-ban rávette New York egyik hatalmas szupermarketjét, hogy nyissanak legalább egy pici magyar bor-shopot. Az üzlet kezdetben szépen prosperált, majd néhány hónap után váratlanul bezárt és amikor az ötletgazda megrökönyödve érdeklődött az okok után, azt a választ kapta, hogy már a tavasz kezdetére sem tudtak a magyarok megfelelő mennyiséget szállítani, így pedig nem lehet kooperálni.

Mit nem mond!

Mai MTI-hír:

Panyi Miklós: a magyar borszakma képes sikerre vinni a magyar pezsgő ügyét – hangsúlyozta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken, Etyeken a VI. Pezsgőkonferencián.

Az államtitkár szerint az ágazatban kiváló szakemberek dolgoznak, akikben „pezseg a tenni vágyás”. Céljaik elérésében a magyar kormány elkötelezett partner, hiszen az iparág fejlesztése szervesen kapcsolódik egyik legfontosabb küldetéséhez, a vidékfejlesztéshez.  Az államtitkár elmondta, hogy az elmúlt másfél évtizedben támogatták a szerkezet-átalakítást, a borászati, valamint az innovációt célzó beruházásokat, aminek célja a legújabb technológiák alkalmazásának elősegítése, új piacok, fogyasztók elérése és a hatékonyság növelése. Az államtitkár beszélt arról is, hogy a pezsgőágazat jövője, állapota nem csak a benne élőket, az azzal közvetlenül foglalkozókat érinti, hanem kihatással van a magyar vidékre, a gazdaságra, vendéglátásra, turizmusra, hatással van a helyi közösség állapotára, egyben az országimázsra is.

Kapcsolódó

láng györgy, panyi miklós, bor,

Szerző