Connect with us

Kerítésen innen

Szalay-Bobrovniczky Kristóf estére belefáradt a számháborújába és bepöccenve vagdalkozott egyet

Szalay-Bobrovniczky Kristóf estére belefáradt a számháborújába és bepöccent
Megosztás

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hétfői mondásai: reggel a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán tudatta, hogy úton vannak a lánctalpas kétéltű járművek Szentesről Pilismarótra. Délelőtt azt mondta: jelenleg 367 katona teljesít szolgálatot a gátakon, de három órán belül több mint ezer katonát tudnak megmozdítani, 24 órán belül pedig több mint négyezret. Amennyiben ennél több katonára lenne szükség, akkor a területvédelmi tartalékosokat mozgósítják.

Estére elszakadt a cérna

Miután Magyar Péter aktivistával Dunabogdány, Szigetmonostor, Leányfalu térségében tették hétfőn a dolgukat, bátorkodott megjegyezni közösségi oldalán, hogy

„…pont az ilyen fenyegető árvízi helyzetek idején kellene a kormánynak az Alaptörvény megfelelő rendelkezése alapján veszélyhelyzetet elrendelnie.”

fotó: O. V. facebook oldala

Hozzátette: Orbán Viktorék a két és fél éve bevezetett háborús veszélyhelyzetet sem azért rendelték el, hogy bármiféle veszélyt elhárítsanak. A kormányfőt arról kérdezte: miért csak a civilek ezrei vannak a gátakon.

Hol vannak a magyar honvédség katonái? Csak óriásplakátokon? És az állandóan emlegetett tartalékosok? A honvédelmi miniszter tegnap 350 honvéd vezénylésétől kommunikált. Dömötör Csaba államtitkár pár órával később 17 ezerről. Melyik az igaz? Miért nincsenek készen a 2013-ban Ön által megígért dunai gátszakaszok? Miért nincsenek mobilgát rendszerek a legveszélyeztetettebb szakaszokon?

– sorolta. A pártelnök elmondta, hogy nagyjából ezer önkéntesük dolgozik a Duna legkritikusabb szakaszain.

Menczer Tamás beszállt -na nem a munkába- ellendrukkernek

Peti, a kiskakas azt gondolja, ha ő nem kukorékol, nem kel fel a Nap. Peti, jelentkezésedet a Miniszterelnöki Programirodába köszönettel vettük, de elutasítottuk

– írta Menczer Tamás a Facebook-oldalán. A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott:

a kormány már akkor számos válságot kezelt – árvíz, vörösiszap, Covid, bevándorlás stb. – amikor te még, mint Vargáné élted gondtalan életedet. Ha szükség lesz bölcs észrevételeidre, azonnal szólunk, addig, kérlek, várj türelemmel!

A Tisza Párt elnöke válaszul jelezte: a propagandisták lapátot ragadni ugyan lusták, de arra van idejük, hogy arról hazudozzanak, hogy még soha nem fogott lapátot a kezébe, milyen drága ruhákban dolgoznak ezer önkéntessel a legkritikusabb árvízi szakaszokon.

Gyerünk skacok, Bedék, Deutschok, Menczerek, ragadjatok lapátot! Nem kell félni, nem fog fájni!

Mellékelt egy elismerő oklevelet is, amit még óbudai polgármesterként kapott Tarlós Istvántól 2002-ben az árvízi védelmi munkálatoknál nyújtott kiemelkedő helytállásáért.

Estére megérkezett a Szalay-Bobrovniczkv-bejegyzés is

Ami sok, az sok, elég a kisstílű hazudozásból! Magyar Péter becsmérli a Magyar Honvédség képességeit, ezáltal azokat a katonákat, akik a gáton állják a sarat

– írta hétfőn este a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán.

fotó: facebook

„Szégyenletes, hogy amikor egy egész ország összekapaszkodik és helytáll a gátakon, az ellenzék Facebook-vitéze a Magyar Honvédség ellen hergel.” Több száz katona, számtalan eszközzel, az ország több településén dolgozik azért, hogy elkerüljük a bajt, és minden magyar biztonságban hajthassa álomra a fejét

– jelezte.

Kiemelte: ma ezrek mozgósítását készítették elő, hogy mindenhol ott lehessenek, ahol szükség lesz rájuk. Az árhullám ideje alatt az országot járják, támogatják az árvízvédelmi munkát, mert a magyar emberek védelménél nincs fontosabb.

„Politizálni nem a gátakon kell, arra ott a Parlament”.

Kapcsolódó

Csak úgy….

Nehogy azt higgyük, hogy teljesen feleslegesen mondta le programjait a miniszterelnök, gumicsizmát húzott és fontoskodott:

 

Szerző