Connect with us

Budapesti hétköznapok

Az Egyesület a Római Partért nem akármilyen stílusba szállt bele Karácsony Gergelybe

római part,
Megosztás

Ai alapkérdés a Római parton nem az, hogy legyen-e, hanem, hogy pontosan milyen nyomvonalon épüljön gát. Az egyik tábor -ők élnek közvetlenül a Duna partján, illetve az ártérben- szerint a gát helye a folyóhoz minél közelebb van, a másik csoport -és ezek közé tartozik a főpolgármester is- kicsit feljebb, a Királyok-Nánási útján építené.

Levonul az ár

A mederbe visszatérő Duna néhány napos „uralma” nagyon sok Római parti lakos életét nehezítette meg, arra kényszerítve őket, hogy szinte éjjel-nappal a gáton dolgozzanak. A közvetlen baj múltával, alighanem a több éves elkeseredett harc a gát megépítéséért is közrejátszott a fáradtság és elkeseredettség mellett  abban, hogy az alábbi hangnemű közleményben szólították meg a főpolgármestert:

„Tisztelt Főpolgármester úr,

Ön miért hazudik reggel, délben, este ? Ön nem a Duna partjára akar gátat itt a Rómain, ahol annak a helye van és amely nyomvonal érvényes környezeti engedéllyel rendelkezik, hanem 2000 magyar embert és 400 milliárd forint értéket méteres falakkal tolna be a Dunába, mögéjük a Királyok-Nánási úton megépítve a gátat ?

Országunk nagy része folyók árterületén fekszik, a magyar lakosság nagy része árterületen él és dolgozik; ez az országunk adottsága. Kérjük, lapozza fel az általános iskolai földrajzkönyveket ! Tehát ki tört be hova ?! Valóban mi törtünk volna be a Duna árterületére itt a Rómain ????!!!

Kérjük, fejezze be a velünk szembeni gyűlőletkeltést !”

Az Egyesület a Római Partért közleményét az OS tette közzé.

Előzmény

római part,

 

Szerző