Connect with us

Banánköztársaság

Szanyi Tibor: lúzer vagy, Pisti! – Rossz hírem van Orbán & Orbán számára

Szanyi Tibor: lúzer vagy, Pisti! - Rossz hírem van Orbán & Orbán számára
Megosztás

Nagyjából ezt üzenik Orbánék Dobó Istvánnak, aki volt olyan hülye, hogy nem kevés véráldozat árán megvédte Eger várát, amely aztán jóval később mégis elesett. Az orbáni logika szerint már az első részsiker is értelmetlen, illetve felesleges volt.

Most a büszke magyar honvédek felé sem kisebb az üzenet, mint hogy

“Fiúk!, nem kell az eskütöket komolyan venni, ha tényleg jön az ellenség, bátran adjátok meg magatokat! Legyen elrettentő példa ez a hülye Zelenszkij, aki a népét viszi a vágóhídra a nagy semmiért!”

Ez a nagy semmi éppenséggel a szomszédunk,

ráadásul nem kisebb támogatással a háta mögött, mint a NATO és az EU tagországai. Nyilván lehetne több, de ami van az is tetemes, azaz száz milliárd dolláros nagyságrendű, ami azért elég bátorító hatású tud lenni. Nekünk ’56-ban ennek a szikrája sem adatott meg, s néhány “pesti srácot” leszámítva valóban tétlen maradt az ország, de még az alig létező magyar hadsereg is. Az 1849-ben 31 éves Görgei Artúr ugyancsak pénz, felszerelés és a segítség halvány reménye nélkül állt Világosnál, elképesztő túlerővel szemben. A döntés, azaz a fegyverletétel kétség kívül az ő javaslatára történt, de nem ő hozta meg, hanem a haditanács, holott azokban a napokban teljhatalmú vezetője volt az országnak. Az akkor felelős magatartás volt, amit aztán mégis levertek rajta.

Szóval, nagy adag cinizmus is kell a harc nélküli feladás hirdetéséhez

Mindazonáltal semelyik említett Orbán nem fog a Corvin-közben lövöldözni, mert ha bármi csak egy leheletnyit veszélyeztetné a hatalmukat, másnap már a Bahamákon számolgatnák a kimenekített milliárdjaikat.

Rossz hírem van Orbán & Orbán számára.

Véletlenül beismerték, hogy végtelenül gyávák. Számukra ez a vég kezdete. A hatalom számukra örökre elúszott, legfeljebb hónapjaik lehetnek hátra. Azért ez nem olyan rossz hír az ország többsége számára.

Szerző