Connect with us

Bulvár

A jövő héten megnyugszik az időjárás

időjárás, ősz,
Megosztás

A mot véget érő hét után felüdülést hozhat az előttünk álló néhány kiegyensúlyozott csendes őszi időjárása, ilyen lesz a jövő hét.

Így indul a hét

Hétfőn napközben várhatóan a keleti országrészt is elhagyja a hidegfront, de délelőtt, ott még élénk, erős szél ígérkezik, illetve az északkeleti határvidéken még sok lehet a felhő, zápor is előfordulhat. Az ország túlnyomó részén viszont frontmentes, alapvetően napos időre van kilátás mérsékelt felhősödésekkel, fátyolfelhőzettel, gyenge légmozgással.

Keddre nyugodt, őszi nap, változóan rétegfelhős-szűrt napsütéses idő ígérkezik. A hajnal meglehetősen hideg lehet, a délután már kellemesebb, évszaknak megfelelő hőmérsékletet ígér.

Stabilitás

Szerdán – már növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de – még nyugodt, a hideg hajnalt követően kellemesen enyhe, változó vastagságú felhőrétegen át szűrt napsütéses időre van kilátás. Délután, nyugaton vastagodhat a felhőtakaró, majd abban az országrészben kisebb esőnek, szemerkélésnek is megnő az esélye.

Csütörtökre csapadék érkezése körvonalazódik, de még jelentős az előrejelzési bizonytalanság. Most az látszik a legvalószínűbbnek, hogy a Dunántúlon borongós, esős idő alakul ki, míg a középső és keleti térségben felhős, de még enyhe időre van kilátás. Este, éjjel terjedhet át erre a térségre is a közben szórványosabbá váló csapadékmező.

Péntekre fokozatosan csökkenő, szakadozó felhőzet és elszórtan, kevés helyet érintően futó záporok látszanak egyelőre valószínűnek.

(Eumet)

Kapcsolódó

időjárás, ősz,

Szerző