Connect with us

Blogbazár

És jött Gyurcsány és elküldte a két, a vállalt és a titkos fidesznyikot gyufáért

fidesz, gyurcsány
Megosztás

Szentkirályi Alexandra a Fidesz volt fővárosi főpolágármeter-jelöltje és Vitézy Dávid akinek a javára visszalépett, az elmúlt napokban egymásnak estek és erősen Gyurcsányozva üzengetni kezdtek a közösségi médiában. Ez ment, ment egy darabig majd jött a sokat emlegetett és pestiesen szólva leoltotta őket.

Árulózás

 A Fidesz fővárosi frakciójának vezetője és a párt korábbi főpolgármester-jelöltje a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy szerinte Vitézy Dávid – akinek a javára amúgy visszalépett a választás előtt – miképp árulta el a fideszes szavazókat. A kommentháború azután kezdődött, hogy Vitézy volt főpolgármester-jelölt posztolt a Facebookra.

A felütés

„Örülök, hogy így egymásra talált Gyurcsány Ferenc és Szentkirályi Alexandra, ez aztán az igazi szivárványkoalíció! Vagy ahogy a kampányban hívtam: maga a pártpolitikai csatatér, ahol csak a pozíciókért megy a harc, miközben a város ügyei elsikkadnak… Ahogy a budapestiek túlnyomó többségét, úgy engem sem az foglalkoztat, ki lesz vagy lesz-e egyáltalán valaki a főpolgármester helyettese, hanem az, hogy miként és hogyan lesz a fővárosunk zöldebb, biztonságosabb, tisztább és élhetőbb. Ezen szeretnék és ezen is fogok dolgozni a Fővárosi Közgyűlésben, a részletes programom alapján – már amennyire a 2026-ra készülő országos pártpolitikai szereplők hagyják”

– írja Vitézy.

Nem kellett sokat várni a reakciókra: Szentkirályi azt írta:

„ez különösen vicces úgy, hogy Te készülsz Gyurcsány fővárosi listavezetőjének helyettese lenni.”

– szögezte le. Vitézy erre egy „biztos, ha te mondod” angol feliratú mémmel reagált.

És jött Gyurcsány

a DK elnöke erősen odaszólt, amikor ezt írta Vitézy posztja ajá:

„Nyugtasson meg, amikor pár nappal ezelőtt egy korábbi posztjában Ön vitát kezdeményezett, ugye ezt követően Ön nem reagált a felvetéseire írt válaszomra!? Ha tényleg így volt, akkor Ön hogyan képzeli el a korrekt, tisztességes vitát?”

A válasz sem váratott soká magára:

„Elnök úr, tegye meg, hogy végre érdemi budapesti ügyekben is elmondja a DK álláspontját, nem csak pozíciók, cégvezetők, főpolgármester-helyettesek ügyében szólal meg. Támogatni fogják például a BKK-rendészet létrehozását a DK képviselői?”

Gyurcsány erre azt írta:

„Milyen szerencse, hogy álláspontunk, miszerint nem jelölünk egyetlen posztra se, még rosszindulattal se érthető úgy, hogy mi pozíciókért küzdünk. Gondolom, Ön nem csak hallja, de érti is ezt. Piszkálódás nélkül megjegyzem, arról, hogy ki maradhat, és ki nem ilyen meg olyan poszton, mintha nem mi kezdtünk volna beszélni. Azt meg nézze el nekem, ha úgy látom, hogy valakit oktalanul bántanak, ha abból csinálnak politikát, hogy ki kit szeretne kirúgni, akkor ha mindezt becstelennek látom, akkor megszólalok. Ha érdekli álláspontunk a BKK-rendészet létrehozásáról, kérem parlamenti címemre küldje el erre vonatkozó előterjesztését. Örömmel tanulmányoznám kollégáimmal. Véleményemet ezt követően pedig természetesen megosztom Önnel.”

Ezeket olvasta már?

fidesz, gyurcsány

Szerző