Connect with us

Budapesti hétköznapok

Fontos bejelentésekre készül a közgyűlés alakulóülésén Karácsony Gergely

karácsony, közgyűlés,
Megosztás

Pénteken izgalmas alakulóülés elé nézhetnek a főváros új közgyűlésének tagjai, de talán a legfontosabb kérdés amely eléjük kerül, hogy átvegye-e a főváros Iványi Gáboréktól szociális intézményeiket.

Átvétel

Karácsony Gergely bejelentést tett arról is, hogy a következő ülésen javaslatot tesz Iványi Gábor NAV által szorongatott szociális intézményeinek átvételére, vagyis nem csak részt venne a hajléktalanellátás finanszírozásában, fenntartója lenne az érintett intézményeknek.

Jogkörök

19 főpolgármesteri jogkört hajlandó átadni a szakbizottságoknak Karácsony Gergely – derült ki a budapesti főpolgármester első olyan sajtótájékoztatóján, amelyet az új önkormányzati ciklus alkalmából tartott. A politikus két jogkörhöz ragaszkodik. Az egyik, hogy két ülés között a is eljárhasson különböző ügyekben, a másik a cégvezetők kinevezése.

A sajtótájékoztatón – derül ki a Telex cikkéből – Karácsony Gergely azt állította, nem tud róla, hogy ellenzéki képviselők Duna Egyesület néven szervezkednek a Tisza Párt ellen Ha lenne is ilyen kezdeményezés, az biztos, hogy nem vesz részt benne. Magyar Péter szerint ellenzéki képviselők Duna Párt vagy Duna Egyesület néven szervezkednek a Tisza Párt ellen
Hadházytól Karácsony Gergelyen át.

Posztok és emberek

A régi-új  főpolgármester a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy az alakuló ülésen nem tesz javaslatot a helyetteseinek személyére, mert akivel szeretne dolgozni, egynek se lenne elég szavazata a megválasztásához. Megjegyezte, Kiss Ambrus eddigi általános főpolgármester-helyettes a fővárosi önkormányzat főigazgatójaként folytatja, lényegében hasonló jogkörrel, mint eddig. Előrelépésként értékelte, hogy a Tisza Párt tanácsnokokkal kapcsolódna be az önkormányzati munkába, ezt az együttműködési formát minden frakció felé kiterjesztené.

Forrás

Előzmény

közgyűlés, karácsony gergely

Szerző