Connect with us

Kerítésen innen

Frissítve! Magyar Péter újabb giga-tüntetéssel nyitja meg a politikai évadot – Kövesse velünk

magyar
Megosztás

Az őszi politikai évad egyik fontos nyitóeseménye lehet a Magyar Péter és a TISZA párt által a kormánymédia Kunigunda utcai főhadiszállása elé szervezett szombat délutáni tüntetése.

Felütés

Magyar Péter már péntek este megjelent a helyszínen, hogy átadja nyíltlevelét a média hírhamisításért elitélt vezérének, Papp Dánielnek, ám a címzett nem tartózkodott az épületben, így nem tudta átvenni. Ekkor a pártelnök kiragasztotta azt az intézmény kapujára, majd meg is örökítette a pillanatot.

magyar péter,

A tüntetés napja

A nap a közösségi-média tanúsága szerint országszerte készülődéssel telt, majd elkövetkezett az indulás.

Háromnegyed háromkor már több ezer ember gyűlt össze, a békésen beszélgető résztvevők hangját néha megtörte egy-egy sípszó, vagy éppen „Mocskos Fidesz!” bekiabálás.

Elkezdődött
Három óra körül elkezdődött a tüntetés. Az MTV egykoron legismertebb arcainak kivetítésével, a legismertebb régi műsorokszignáljával indult a színpadi program, melyet hangos taps fogadott. Majd Orbán Viktor beszédeiből hangzottak el mondatok, óriási fújolás mellett, aztán Orbán Balázs elhíresült mondata zárta a sort az orosz-ukrán háborúról. Ezt követte az első felszólaló, Nagy Ervin.
Beszédek
“Még szerencse, hogy az MTVA székházat a Kunigundába rakták, azt gondolták, hogy majd itt biztos meg lehet védeni” – kezdte Nagy Ervin, ezután a “Nem félünk” rigmust kezdte skandálni a tömeg.

Nagy Ervin arról beszélt, hogy régen hitt Orbán Viktorban, de nagyot csalódott. “Feketelistára raktak a saját országomban, de nem szégyennel, hanem büszkeséggel élem meg, mert nem hajlott meg a gerincem” – folytatta. Ezután saját szerepvállalásáról beszélt a TISZA Párt eseményeinek szervezésében, arról, hogy mindig mindenben benne van.

“A polip csápjai mindig, mindenhova elérnek” – mondta, azzal kapcsolatban, hogy sok ismerőse nem mer csatlakozni, mert félnek, hogy nem lesz több munkájuk sehol az országban. Állítása szerint azért dolgozik, hogy többet senkinek se kelljen félnie.

Bruti
Ezután a mikrofonhoz Péter Petra lépett, aki felkonferálta Brutit.

“Szevasztok Magyarok! Jól vagytok? Oszt’ mitől vagytok ilyen jól, nem látjátok a Halálcsillagot?!” – kezdte a humorista.

A Békemenetről és propagandáról kezdett el viccelődni, kereste a politikusokat a tömegben. “Lehet a Corvin közben vannak a két Orbánok, ott harcolnak” – folytatta. Valaki szóljon már nekik, hogy a határ nem a Corvin közben van.”

A humorista arról beszélt, hogy meg kell győzni az M1 “mind a 17” nézőjét arról, hogy propaganda folyik a csatornából.

„Félnek tőletek, akiknek a pénzéből fizetik az egészet. Félnek beengedni az igazi szakembereket, az elemzőket, a politikusokat” – mondta Bruti.

„Mondjuk nem csodálom, ahogy Peti szereplését elnéztem, levegőt se vett, rendesen kihasználta az idejét” – tette hozzá.

Ezután elmondta az élményét az EP vitával kapcsolatban, ahol azt mondták nekik, hogy ne vitatkozzanak, vagy lekapcsolják a mikrofonjukat.

Egy másik alkalommal amikor bejutott, kifelemenet ketten kísérték, “nehogy ellopjon valamit”, majd egy “kisölgy oda lépett hozzám és azt mondta: Köszönjük a rabszolgák nevében!” Szerinte aki ott dolgozik, nem jókedvéből teszi, a rendszer szolgái és félnek kilépni, mert ha megteszik, senki nem akarná őket alkalmazni.

“Tájékozódjatok a szabad sajtóból, legalább is abból, ami megmaradt” – szólította fel a tömeget Bruti.

“És ha itt, most a végén nem is lesz időjárásjelentés, de közösen, összefogva elérhetjük, hogy sokkal jobb idők várjanak ránk” – fejezte be a humorista.

 

Nagy Bandó András

Akkor lesz demokrácia, ha a Tiszáról élőben közvetít a Duna TV
A következő felszólaló Nagy Bandó András Karinthy-gyűrűs humorista volt, aki beszédében azt mondta: „Akkor lesz demokrácia, ha a Tiszáról élőben közvetít a Duna TV.” Amikor Orbán Balázs 56-os mondatairól beszélt, a tömeg hangos „Hazaáruló!” skandálásba kezdett, ami aztán átváltott a „Mocskos Fidesz!” és a „Ruszkik haza!” rigmusba.

Nagy Bandó szerint az ország attól még nem lesz demokrácia, hogy időről időre papírokat dobálunk urnákba. A humorista ironikusan dicsérte a közmédiát, amiért oknyomoznak és felteszik a kemény kérdéseket a hatalomgyakorlóknak. Orbán Viktornak is üzent, kitért arra, hogy a közmédia mennyire részletesen számolt be az fideszes árvízi védekezéséről, majd azt mondta, amikor a Tisza árad, akkor nem fog kelleni gumicsizma a miniszterelnöknek, mert azt az áradást semmilyen gát nem fogja tudni megállítani.

Nagy Navarro Balázs, aki 2011-ben több kollégájával együtt éhségsztrájkot rendezett az MTVA székháznál például azt mondta, akkor a bejáratnál felépítettek egy száz milliós üvegfalat, hogy kinntartsák a tüntetőket. Arról beszélt, hogy akkor még volt független igazságszolgáltatás és megítélték nekik az igazságot, de ma ez már nem menne szerinte.

A következő felszólaló Ince Zsuzsa volt, a csellengők szerkesztője és műsorvezetője volt,  miatt több ezer eltűnt gyermek került meg. Beszélt a műsor alapításáról, az ott eltöltött időről, hogy milyen hatással volt rá. Azonban szerinte hiba volt megszűntetni a műsort: “a magyar közmédiát nem érdekli a gyerekek sorsa, az egyedül nevelő szülők élete, nehézségei” – fűzte hozzá.

És jött Magyar Péter

A TISZA párt vezérének színrelépésekor az MTVA székház legfelső emeletének üvegezett folyosóján több tévés munkatárs is megjelent, a tüntetést figyelve. A tömeg kiszúrta őket, hangos füttyel, fújolással fogadták a látványt, így pár pillanattal később visszahúzódtak a háttérbe.

“Árad a Tisza!” – skandálta a tömeg, miközben Magyar Péter a színpadra lépett.

“Ismételj egy hazugságot elég sokszor, és az emberek azt fogják hinni, hogy az az igazság – ez Hitler tanácsa a kormánynak” – kezdte meg beszédét a TISZA Párt elnöke.

Magyar köszönetet mondott minden résztvevőnek, az egész nemzetnek. Ezután a sajtó szerepével foglalkozott, a magyar történelmen keresztül közelítve a történethez. A negyedik hatalmi ág, amivel vissza is lehet élni – jegyezte meg.

“Miért van az, hogy még a kádári rendszerben is érezték, hogy a cenzúra és az állampártnak kedves műsorok mellett is szükség van minőségi műsorokra?”

„Hogy lehet az, hogy az évi 140 milliárd közpénzből kitartott közmédia olyan távol került az igazságtól, mint Makó Jeruzsálemtől?” – kérdezte.

Orbán Viktor, miniszterelnöknek szegezte a költői kérdést, hogy hogyan lehet, hogy az EU-ban egy ország legnagyobb ellenzéki pártját 221 napig nem engedték be a közmédiába?

Arról is beszélt, hogy az egy év alatt több száz meghívott vendégből csak 7 volt ellenzéki.

Másra nincs pénz?
„Hogy lehet az, hogy 1309 milliárd forintot költöttek gyűlöletpropagandára, aközben 40 milliárd jut évente a MÁV-ra, eltörnek a váltók, kisiklanak a vonatok?” – majd hasonlóképp folytatta a széteső oktatási rendszerrel, a tanárok helyzetével, a romló gazdasági termeléssel és az egészségüggyel.

“Miniszterelnök úr miért fél 18 éve a nyílt vitától? Miért fél több millió éhező idős, mélyszegénységben élő gyermek szemébe nézni?” – folytatta.

Ezután felszólította Papp Dánielt, hogy jöjjön ki a székház épületéből “és nézz a magyarok szemébe!”

Követelte továbbá azt is, hogy adja élőben az MTVA a demonstrációt, vagy ha azt elmulasztják, vágatlanul adják le később, továbbá azt, hogy a tüntetés végén olvashassa be követeléseit az M1-en.

„A polip csápjai”
Magyar szerint nem csak az MTVA-nak, hanem az RTL-nek, a TV2-nek, a Magyar Nemzetnek, az Origónak, az Indexnek, a kormány saját bulvármédiájának, a tönkretett helyi lapoknak és a Megafonnak is hatalmas szerepe van a történésekben, mert ahogy fogalmazott, ők “a polip többi csápja”. Követelte, hogy legyen következménye, ha egy médiumól többször, bíróság előtt bebizonyosodik, hogy hazugságokat közöl.

Bojkott

Magyar bojkottot hirdetett a “propaganda minden csápja ellen”. Megkérte a tömeget, hogy ne fogyasszanak többet semmilyen médiaterméket ezentúl, ami a kormányhoz köthető, akkor se “ha ott megy a kedvenc sorozatunk, ha ott lép fel a kedvenc zenekarunk”, emellett felszólította az embereket, hogy “STOP PROPAGANDA” kommentekkel szállják meg online a propagandagépezet termékeit. Arra is megkérte az embereket, hogy segítsenek az időseknek, a technikához kevésbé értőknek, hogy olyan újságokat és médiát fogyaszthassanak, ami nem terjeszt propagandát.

Azt is megemlítette, hogy jövőbeni tervei között szerepel az egészséges ételek áfájának csökkentése és a 8000 milliárd euró uniós pénz hazahozása. Magyarországot pedig nem egy összeszerelő üzemként, hanem egy tudásalapú társadalomként szeretné látni.

Magyar Péter következő pontja Orbán Balázs hazaárulónak minősített kijelentése volt, szerinte a szabadságharcosok emlékébe és családjaiba is belerúgott és a saját kormányát is elárulta.

“Elég volt abból, hogy a magyar külügyminisztériumból ki-be járkálnak a külföldi hackerek” -folytatta.

Magyar megeskette a jelelévőket, hogy nem engedik az ország széthordását, feladását. Az egri csillagok Dobó Istvánját idézve ő maga, a tömeggel együtt tette meg fogadalmát.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Szerző