Connect with us

Budapesti hétköznapok

A HÉV vezér „aberrált belvárosi libsi”, vagy szivárogtató volt, esetleg…? – Lázárék azonnali hatállyal „megváltak tőle”

A HÉV vezér "aberrált belvárosi libsi", vagy szivárogtató, vagy...? - Lázárék azonnali hatállyal "megváltak tőle"
Megosztás

Hungarikum 2024 Magyarországán: reggel még semmi baj nem volt Nagy Gábor MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatóval, ám egy nap leforgása és persze a kiszivárgott dokumentum hatására (?) kiderült róla, hogy alkalmatlan a poszt betöltésére? Ez is egy olyan történet, amiről konteók keringenek majd, de feltehetően soha nem derül ki, hogy Lázár miniszternek mi volt az indítéka.

Nyereségünk: hátha nem -most!- ritkulnak a HÉV szerelvények…..

Mivel kevesünknek adatott meg, hogy személyesen részt vegyünk a „füstös, vagy füstetlen szobákban”, ahol Lázár János közlekedésért is felelős miniszter-közszolga megdumálta a többi „értővel”, hogy mi legyen a matuzsálem-korú HÉV szerelvények és az azzal utazni kényszerülők sorsa a jövőben, csak a kormánytagok és megszólalók igazságmondás-százaléka lehet irányadó, ha dönteni akarunk a címben feltett kérdésről. Akinél ez nem hoz eredményt, az próbáljon HÉV-ezni egyet és megtudja….. írtuk szerdán, miután kirobbant a szakmai és politikai botrány, amiért csütörtökön távoznia kellett a vezérigazgatónak. Azonnali hatállyal. Az elbocsátásáról állítólag a MÁV-VOLÁN-csoport tulajdonosi jogait gyakorló, Lázár János által vezetett közlekedési tárca döntött.

Sokatmondó részletek

Ahogy beszámoltunk róla, hogy járatritkítást tervez a MÁV-HÉV, miután a HÉV-szerelvények elöregedtek, és nincs pénz arra, hogy újakat vásároljanak.

A ritkítás a gödöllői, csepeli és ráckevei vonalakat érintené.

A hír hallatán Karácsony Gergely főpolgármester és Vitézy Dávid egykori főpolgármester-jelölt is meglehetősen felháborodott, később pedig Lázár János építési és közlekedési miniszter is megszólalt, aki egy indulatos posztban fejtette ki a véleményét valahogy így:

„Úgy látom, hogy néhány aberrált, belvárosi, libsi gyereknek megártott a túl sok szívás a hétvégén, és ezért aztán hallucinációik vannak a HÉV-vel, meg úgy általában a világgal kapcsolatban. Ilyenkor persze hazudnak is. Az Építési és Közlekedési Minisztérium vagy a MÁV vezetésében senki, semmilyen döntést nem hozott a HÉV működésével vagy menetrendjével kapcsolatban! Minden más állítás nettó hazugság.

Nagy Gábor vezér „balra el….”

A HVG úgy értesült értesült, hogy a botrányt követően – annak ellenére, hogy eddig nem volt panasz a munkájára – a MÁV-HÉV-nél váratlanul, azonnali hatállyal menesztették a vezérigazgatót.

Nagy Gábor 2021 decembere óta töltötte be a pozíciót a cégnél; a portál szerint a menesztéséről a MÁV-VOLÁN-csoport tulajdonosi jogait gyakorló, Lázár János által vezetett közlekedési tárca döntött.

A mai nappal távozik posztjáról Nagy Gábor, a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatója, akinek helyét Pál László veszi át

– erősítette meg a hírt a MÁV a HVG-nek.

Lázár János szerint Nagy Gábor is „aberrált belvárosi libsi”?

Vitézy Dávid hamar reagált a hírre, és elmondta véleményét a vezérigazgató távozásáról.

„Úgy tűnik, Lázár János arra juthatott, hogy a MÁV HÉV Zrt. vezérigazgatója is “aberrált belvárosi libsi” lehet, mert azonnali hatállyal kirúgta ma. Ez nagyjából fel is ér egy beismerő vallomással: igaz volt a járatritkítási terv, és Lázár János próbálja hárítani a felelősséget, ahogy szokta.

A tegnapi, minősíthetetlen, alpári káromkodással teli posztja után így lett teljes a miniszteri kudarc:

először a lebukás, majd jött a tagadás, majd a kapkodás, végül egy alacsonyabb szintű vezető kirúgása.

Bízzunk benne, hogy ez azt jelenti, hogy HÉV-járatritkítás végül nem lesz. De azért ne bízzuk a véletlenre: a hétfői szakbizottsági ülésen azt fogom javasolni, hogy a Fővárosi Közgyűlés frakciói és képviselői egyhangúlag álljanak ki a tervezett HÉV-ritkítások ellen.”

A Fidesz szereti a +mélytorok-jelentést”, de feltételekkel

Szemezgettünk azokból a cikkeinkből, amikben főleg Fidesz-irányított „titkok” kerültek nyilvánosságra érdekes módon ott és akkor, amikor az kifizetődőnek bizonyult:

vagy ez:

és még ez is:

Szerző