Connect with us

Bulvár

Szigorítást követel a Jobbik a bedrogozott, vagy ittas gyorshatókkal szemben

jobbik,
Megosztás

Egyre többször hallani bedrogozott vagy részeg gyorshajtók tragikus rémtetteiről a közutakon. A Jobbik úgy látja, hogy a jogalkotás szigora nem követi a valóságot, ezért szigorítást követelnek.

Nemcsak fegyverrel, gépjárművel is lehet gyilkolni

Törvénymódosító javaslatot nyújtottunk be annak érdekében, írja a párt közleménye, hogy aki ittasan vagy bármilyen tudatmódosítószer hatása alatt, jelentősen túllépve a megengedett sebességhatárt okoz halálos balesetet, azt büntessék úgy, mintha szándékos emberölést követett volna el. Nem gondatlanságból, hanem szándékosan drogozza be magát az, aki így ül volán mögé.

A napokban például két év fogházat kapott első fokon az a bedrogozott taxis, aki 135 km/h-val száguldva megölt egy vétlen családapát a Ferihegyi úton. De nem számíthat az sem túl nagy büntetésre, aki Sallai Nórával karambolozott, mely baleset következtében egy 5 éves kisfiú vesztette életét. Nincs bocsánat az ilyen embereknek. A lehető legszigorúbb büntetésben kell, hogy részesüljön az, aki a társadalmi együttélés szabályaival ilyen súlyosan szembeszegül: drogosan, bódultan, a sebességhatárt messze túllépve veszi ál mások életét.

A drogjárvány hazánk egyik legsúlyosabb problémája, amivel szemben zéró tolerancia kell, hogy legyen. A Jobbik Magyarországért Mozgalom mindig is a törvényes rend pártján állt, és a lehető legszigorúbb fellépést követeli azokkal szemben, akik ennyire szembehelyezkednek a társadalmi renddel és drog hatása alatt követnek el bűncselekményeket-fejeződik be a párt közleménye.

(MTI)

Ilyen esetek is történnek

Augusztus 6-án, a hajnali órákban tartott Kisgörbő irányából Óhíd felé az a busz, aminek fékezés nélkül ütközött neki egy személyautó. A kocsiból mind a négyen kiszálltak, de a fiatalok nem tudtak egybehangzó válaszokat adni a rendőrök kérdéseire. Zavartan viselkedtek, bódult állapotban voltak. Elismerték, hogy mindannyian kábítószert fogyasztottak, ezt a velük szemben alkalmazott drogteszt is igazolta, továbbá az autó átvizsgálása során droggyanús, zöld növényi törmeléket, port és tablettákat is találtak.

Ezeket olvasta már?

jobbik

Szerző