Jobbik - Városi Kurír

Sorting by

×

Ma, elnökválasztás a Jobbikban

Ma tartja elnökválasztó kongresszusát a Jobbik Magyarországért Mozgalom. A tanácskozás összehívására azért volt szükség, mert ugyan a küldöttek több mint 70 százalékos többséggel május 7-én újraválasztották a tisztséget 2020 januárja óta betöltő Jakab Pétert, ám ő alig egy hónappal később – frakcióvezetőségének megtartása mellett – lemondott a posztról.

Tovább

A Kétfarkús Kovács Gergely indulna Jobbik-elnöknek és van ötlete győzelme esetére!

A Kétfarkú Kutya Párt társelnöke a Jobbikon kívül arról is beszélt, milyen hibákat vétettek a kampány alatt, mi a tervük a két év múlva esedékes önkormányzati választáson. A Harcosok Klubja vendége Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke volt.

Tovább

Lemondott Jakab Péter a Jobbik elnöki posztjáról!

A Jobbik tagsága több mint 70 százalékos többséggel választott meg a párt elnökének május 7-én. Hiába. Mára világossá vált, hogy az új elnökség nem kívánja a tagság útját járni, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számomra a többséget, vagyis kivették a kezemből a Jobbik irányítását. Ahhoz, hogy a mozgalom tovább tudjon működni, olyan elnökre van szükség, akivel az elnökség együtt tud dolgozni. Velem nem tud, ezért a mai nappal lemondok a Jobbik elnöki tisztségéről – jelentette be Jakab Péter szerda este a Facebook-oldalán, a rendkívüli választmányi ülés után.

Tovább

Vona Gábor: azt hittem, hogy a Johnny Depp-ügynél nincs bulvárabb téma ma a világban, de úgy tűnik, hogy a Jobbik gondoskodott arról, hogy legyen!

Tragikomédiának tartja Vona Gábor volt Jobbik-elnök azt, ami egykori pártjában zajlik. A Második Reformkor Alapítvány alapítója a Spirit Fm Aktuál című műsorában úgy fogalmazott: „azt hittem, hogy a Johnny Depp-ügynél nincsen bulvárabb téma ma a világban, de úgy tűnik, hogy a Jobbik gondoskodott arról, hogy legyen”.

Tovább

Perintfalvi Rita: nem túl elegáns, ha egy politikus a fark@val akar ismerkedni! – A jobbikos szexbotrány margójára

Köztudottan ellenzéki gondolkodó vagyok, most mégis a Jobbik bizonyos politikusainak tűrhetetlen viselkedését fogom kritizálni. Egyrészt azért, mert az egyházban elkövetett visszaélési ügyek szakértőjeként foglalkoztat minden olyan szexuális bántalmazási ügy, amelyben maga a rendszer, ahol az történik, próbálja eltussolni az ügyeket, csak azért, hogy a saját jó hírnevét védje – írta bejegyzésében Perintfalvi Rita katolikus teológus, hittanár, kulturális és szociális menedzser.

Tovább

Ki, hogy buzdítja voksolásra az övéit? – Reggeli itiner-körkép a választás napján…

Jellemző politikusainkra, hogy ki milyen üzenetet küldött követőinek a demokrácia ünnepén, a választás napján. Belenéztünk a pártok, pártvezetők közösségi oldalaiba, hogy összefoglaljuk, ki, milyen itinerrel indítja az urnákhoz vezető útjukra reménybeli szavazóit, akik ma eldöntik a magyarok, hogy Orbán Viktor ötödször is kormányt alakíthat-e, vagy az ellenzéki pártok közös jelöltje Márki-Zay Péter lesz az új miniszterelnök.

Tovább

Márki-Zay: keresztény ember nem szavazhat a Fideszre

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint keresztény ember nem szavazhat a Fideszre és Orbán Viktor miniszterelnökre, aki az ország ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát vezeti.

Tovább

Ellenzéki tüntetés a budapesti orosz nagykövetségnél

“Putyin ellen, Ukrajna mellett” tartottak tüntetést az ellenzéki összefogás hat pártjának vezetői és a tömörülés miniszterelnök-jelöltje csütörtök este Budapesten.

Tovább

Kijózanító pofon Magyarországnak!

Magyarországon hónapok óta tart a vita nyílt színen és a függöny mögött, hogy a következő 4 évben ülhetnek e cigányok az ellenzéki összefogás oldalán a parlamenti padsorokban. A Márki-Zay Péter által bedobott három lehetséges roma képviselőről tucatnyi alkalommal egyeztettek már a pártok képviselői, illetve vezetői, de jó másfél hónappal a választások előtt még nem született megegyezés – írta közösségi oldalán Hidvégi B. Attila, a RomNet.hu főszerkesztője.

Tovább

Félidős miniszterelnök: MZP-t 2024-ben váltsa le Dobrev Klára

Néhány hónappa ezelőtt írtam arról, hogy mi lehetne a megoldása az ellenzéki összefogást megosztó fő problémának. Tudni illik hat párt hozott össze egy választási koalíciót, amit ma már “Egységben Magyarországért” néven emlegetnek, ám a miniszterelnök-jelölti előválasztáson, MZP, egy pártonkívüli jelölt nyert.

Tovább

A pornópápa lázadása – avagy Gattyán György, a trójai faló

Meglehetősen sok találgatás pattant ki Gattyán György politikai bejelentkezése nyomán. Valóban, eléggé érthetetlen, vajon mit is akar az egyik leggazdagabb honfitársunk, mármint azon túl, hogy az általa legnagyobb vállalkozásnak nevezett digitalizációval megváltani Magyarországot.

Tovább

Volner és az Ő “alvó ügynökei”: vannak a Jobbikban „emberei”, akik készek kilépni a pártból, ha a nemzet érdeke azt kívánja

Ha a 2022-es választást a baloldal nyeri, a Jobbikkal együttműködve, egy-két mandátumot biztosan áthozunk, ezzel is megakadályozva a baloldal hatalomra jutását – véli Volner János, aki azt állítja, vannak a Jobbikban „emberei”, akik készek kilépni a pártból, ha a nemzet érdeke azt kívánja.

Tovább

Simonka illuminált(?) állapota a Fidesz szerint betegség – “Betegen nem szabad bejönni Parlamentbe, részegen meg tilos!”

Ön mit szólna, ha az egyik kollégája, akinek amúgy is sok simli van a füle mögött egyik nap “részegnek látszó” állapotban állítana be a munkahelyére, szundítana egy kicsit, majd -mivel a főnök liblingje- azzal küldené haza egy “fölülről futtatott” kolléga, hogy beteg szegény? Feltételezhető, hogy minimum kételkedne…. És mit szól ahhoz, ha egy Ön által eltartott közszolga -esetünkben Simonka György- teszi ugyanezt?

Tovább

Így képviselik Önt! Nem szavazta meg a Fidesz a párkapcsolati erőszak áldozatairól szóló állásfoglalást – Éljen és virágozzék a “vak komondor” tovább?

Név szerint, hogy ne feledjük: Bocskor Andrea, Deli Andor, Deutsch Tamás, Gál Kinga, Győri Enikő, Gyürk András, Hidvéghi Balázs, Hölvényi György, Járóka Lívia, Kósa Ádám, Schaller-Baross Ernő, Tóth Edina, Trócsányi László fideszes és a jobbikos Gyöngyösi Márton nem támogatták az Európai Parlament a párkapcsolati erőszak áldozatainak védelméről szóló állásfoglalást.

Tovább

A Jobbik Budapestet siratja – A párt az előválasztás második fordulójában nem áll be senki mögé

Azon nincs mit vitatkozni, hogy az ellenzéki előválasztás legnagyobb vesztese Jakab Péter a Jobbik miniszterelnök-jelöltje. Ugyanakkor, ha létezik Jánusz-arcu győzelem, most beigazolódott, hogy kétarcú vereség is lehet, hiszen ameddig Jakab bukott a pártja egészen jól szerepelt.

Tovább

Volner: a Jobbik végbélkúpként oldódott fel a baloldalban, Jakab Péter nyaka körül szorul a hurok

A Volner János, a magáról elnevezett Volner párt elnöke szerint rendkívüli tisztújítást követelnek a Jobbikban. Közösségi oldalán azt írta: eddig azt hitte, hogy csak Fekete-Győr András “nyakát szorongatják” a Momentumban, de Jakab Péter harmatgyenge szereplése miatt “kitört a Jobbikban a palotaforradalom”.

Tovább