Connect with us

Kerítésen innen

Tegnap még kamarai önünneplés, ma újra élesíti népszavazási kezdeményezését a Jobbik a kötelező kamarai tagdíjellen

kamara,
Megosztás

Tegnap a kormány megfelelő tagjainak asszisztálása, és a miniszterelnök beszéde övezte önünneplést tartott a Parragh László vezette Magyar Kereskedelmi Kamara. Orbán Viktor az ott elmondott beszédében tett hűségnyilatkozatot a kamara gazdaságpolitikája mellett. Ma pedig a kötelező kamarai hozzájárulás eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezéséhez gyűjtött aláírásokat a Jobbik-Konzervatívok parlamenti frakcióvezetője Pécsett.

Erről van szó!

Lukács László György a Baranya vármegye székhelyén tartott, de online is közvetített sajtótájékoztatóján közölte, tavaly tavasszal azért indította el a népszavazási kezdeményezést, mert szeretné, ha a vállalkozók tisztán látnák, hogy mit kapnak a kamarai befizetéseikért cserébe.
Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: az elmúlt időszakban világossá vált, hogy Parraghék beszedi az ötezer forintos éves díjat, de a vállalkozók cserébe nem kapnak semmit.

„A célom világos: megreformálni a vállalkozások érdekvédelmét, mert az utóbbi években rendre az bizonyosodott be, hogy pár kivételezettől eltekintve semmilyen érdemi segítséget nem kaptak a vállalkozók, de amikor az Iparkamarának kell fizetni még a NAV-ot is ráküldik a vállalkozásokra. Szóval, mint sok mindenki más úgy gondoltam ennek az 5000 Ft-nak, bár nem nagy pénz, de így semmi értelme”

-áll a frakcióvezető bejegyzésébe.

Orbán Viktor a kamarai évnyitón hangsúlyozta:

„a sikeres gazdaságpolitika két feltétele – a helyzetet kezelni képes pénzügyi tárca és gazdasági minisztérium, valamint a gazdaságpolitika bázisát adó, a kormánnyal jól együttműködő kamarai háttér – adott, ezért optimista az előttünk álló két év gazdaságpolitikáját illetően” 

-olvastuk a kamara honlapján.

Ezeket olvasta már?

kamara

 

Szerző