Connect with us

Banánköztársaság

Kormányzati kapkodás – Konzultáljunk, Béláim

kormány, kommunikáció
Megosztás

Jó látszik, hogy tökéletesen ellustult, lejárt szavatosságúvá vált a kormányzati kommunikáció, hiszen mi mást jelentene, hogy ismét a nemzeti konzultációt akarják bevetni a legújabb kihívásokra is. 

Még minding az X-elés a csodafegyverük?

Ez a csodafegyver alighanem pontosan annyit ért, mint valamennyi hasonló társa, amit kétségbeesett kormányok végső és mindig hazug mentsvárként szoktak „bevetni”, amikor vesztésre állnak, azaz szinte semmit.

Konzultáljunk, Béláim!

Ahogy azt megírtuk, a kormánypártok kihelyezett és súlyosan titkos frakcióülésén Orbán Viktor semmitmondó beszéddel igyekezett kábítani híveit. Nos, a régi magyar közmondást idézve, „amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten,” a beszéd után a frakció arra kérte a kormányt, hirdessen újabb nemzeti konzultációt és lássuk be, ez a formula már sok éve kiüresedett, ha egyáltalán valaha is volt benne valami.

Kocsis Máté felmondta a leckét – Brüsszel a hibás

A Fidesz frakcióvezetője szerint: konzultáljon az ország a legújabb gazdasági blabláról, a gazdasági semlegességről, a kis- és középvállalkozások támogatásáról, a béremelésről, a munkáshitelről, a lakhatás- és a családtámogatásokról.

Kocsis szerint Magyarország gazdasági kilátásai jók, de „ezzel párhuzamosan az európai vezetés tulajdonképpen egy kereskedelmi hidegháborút vív”, elzárkózva a keleti világ gazdaságaitól és kereskedelmétől. Hangsúlyozta, hogy Magyarország semlegességét ezzel szemben nem az elzárkózás, hanem a nyitottság szolgálja Kelet és a Nyugat irányába egyaránt, szerinte ez fogja garantálni az ország erősödését.

Az Orbán-csomag

A javaslatcsomag elemei a következők:

  • megfizethető lakhatás,
  • minimálbér és bérek emelése,
  • munkáshitel; illetve
  • a kis- és középvállalkozók segítése, ahol méretnövekedést akarnak tőke- és hiteljuttatással  ez lenne a Demján Sándor program.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

kormány, kommunikáció,

 

Szerző