Connect with us

Kerítésen innen

Csárdi ébredése Schiffer és Hadházy-beszólással fűszerezve

Csárdi ébredése Schiffer és Hadházy-beszólással fűszerezve
Megosztás

Csárdi Antal, miután bejelentette, hogy kilép az LMP-ből. Erről egy pillanat alatt döntött, miután bizonyítékot látott arról, hogy Rogán Antal, Vitézy Dávid és Ungár Péter egyeztettek a Vitézy-projektről. Elmondása szerint a bizonyíték nem egy fénykép, amin hárman ülnének egy asztalnál, de biztos benne, hogy valódi. A bizonyítékot szeptember 12-én, este látta, utána kilépett.

A döntés

Reakció 1.

Hadházy Ákos közösségi oldalán fejtette ki véleményét:

„Csárdi Antal kilépett az LMP-ből és annak parlamenti frakciójából is, mivel olyan bizonyítékot látott, amely szerint Ungár Péter, Vitézy Dávid és Rogán Antal(!) már jóval Vitézy főpolgármesteri jelölésének bejelentése előtt tárgyaltak a kampány részleteiről. Néhány megjegyzés ehhez:

  • 1) Azzal, hogy Csárdi képviselő úr – szemben más LMP-s és párbeszédes kollégájával – nem csak a pártjából lép ki, hanem a frakcióból is, lemond a frakcióvezető-helyettesi pozíciójáról és ezzel együtt járó plusz fizetésről is. Ez egyrészt megerősíti, hogy ő tisztességes, de sajnos megerősíti azt is, hogy az általa látott bizonyíték a Rogán-Vitézy-Ungár tárgyalásokról tényleg komoly lehet.
  • 2) Ungár és a Fidesz szoros együttműködése nem újdonság (elég a miniszterelnök horvátországi nyaralására gondolni), de a konkrét ügyben eddig nem volt bizonyíték rá.
  • 3) Ha a Csárdi által említett bizonyíték valós, az egy újabb érv amellett, hogy Vitézy Dávidnak akkor sincs helye a magyar politikában, ha egyébként elhivatott, független és szakértő közlekedési szakpolitikusnak számít. Vitézy ugyanis minden jel szerint választási csalás részese volt, amikor hamis bizonyítékokat prezentált a főpolgármester-választás eredményének újraszámolásáért. Ehhez egy újabb adalék, ha a Csárdi Antal által hivatkozott dokumentum szerint végig hazudott arról, hogy nem működött együtt a választás előtt a Fidesszel. Egy becsületére valamit is adó politikus, egy kicsit is normális országban ezután akkor is lemond, ha amúgy a tömegközlekedés iránt elkötelezett szakértőként komoly tekintélyre tett szert.”

Reakció 2.

Schiffer András, az LMP alapítója sem hagyta szó nélkül Csárdi lépését. Csárdi Facebook-bejegyzésére kommentben tette fel a kérdést:

„A mandátumodat nem kéne véletlenül visszaadnod? Tudod, amit kizárólag Ungár Péternek és Gyurcsány Ferencnek köszönhettél, 2018-ban is és 2022-ben is”.

Csárdi Antal sem maradt adós a válasszal:

„András sokkal jobban tisztellek annál, hogy valami bántót válaszoljak, de én veled, és Péterrel ellentétben nem a kongresszusnak köszönhetem a mandátumot”.

Erre Schiffer még keményebb választ adott:

„Csárdi Antal Ebben a választókerületben, ahol én is élek a választójogommal, a kutya sem ismer téged. Az ellenzéki választók arra húzták be, akit a pártok nekik felkínáltak.

Elég ügyesen helyezkedtél ahhoz, hogy 2018-ban LMP- jelölt legyél egy olyan választókerületben, amihez semmi közöd nincsen, Ungár pedig elég ügyesen tárgyalt ahhoz, hogy végül te legyél az ellenzék jelöltje. Ennyi történt.

Ha komolyan elhiszed, hogy személyedre (közjogilag persze hogyne) mentek azok a voksok, akkor nagyon el vagy tévedve. Ha az állítólagos elveidet nem zavarta 2018-ban Ungár kongresszusi döntést sértő háttértárgyalása Gyurcsánnyal, akkor most se légy olyan érzékeny”

– fogalmazott az ügyvéd.

Kapcsolódó

Szerző