LMP - Városi Kurír

Sorting by

×

Az Országgyűlés elutasította a globális minimumadót

Az Országgyűlés határozatban utasította el a globális minimumadó bevezetésére vonatkozó európai uniós irányelv elfogadását – a dokumentumot 118 igen szavazattal, 32 ellenvoks és 6 tartózkodó szavazat mellett fogadta el a Ház.

Tovább

Az LMP-alapító Schiffer András kilépése okáról, a visszatérés esélyéről, Orbán illiberalizmusáról és a ruszofóbiáról

Schiffer András ügyvéd az LMP megalapítója és egykori elnöke, frakcióvezetője izgalmas interjút adott a Konstans című váci diákblognak. Schiffer mindig sarkosan fogalmaz, akár mint aktív, akár mint egykori politikus beszél. Az ügyvéd most sem igyekezett sokat finomítani megfogalmazott gondolatain.

Tovább

Ki, hogy buzdítja voksolásra az övéit? – Reggeli itiner-körkép a választás napján…

Jellemző politikusainkra, hogy ki milyen üzenetet küldött követőinek a demokrácia ünnepén, a választás napján. Belenéztünk a pártok, pártvezetők közösségi oldalaiba, hogy összefoglaljuk, ki, milyen itinerrel indítja az urnákhoz vezető útjukra reménybeli szavazóit, akik ma eldöntik a magyarok, hogy Orbán Viktor ötödször is kormányt alakíthat-e, vagy az ellenzéki pártok közös jelöltje Márki-Zay Péter lesz az új miniszterelnök.

Tovább

Márki-Zay: keresztény ember nem szavazhat a Fideszre

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint keresztény ember nem szavazhat a Fideszre és Orbán Viktor miniszterelnökre, aki az ország ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát vezeti.

Tovább

Ellenzéki tüntetés a budapesti orosz nagykövetségnél

“Putyin ellen, Ukrajna mellett” tartottak tüntetést az ellenzéki összefogás hat pártjának vezetői és a tömörülés miniszterelnök-jelöltje csütörtök este Budapesten.

Tovább

Egymillió forintos fizetésig mindenki magasabb nettó jövedelmet vinne haza! – Ezt ajánlja az infláció ellen az LMP

LMP: a többkulcsos adórendszer ellensúlyozná az inflációt. A párt szerint az általuk javasolt többkulcsos személyijövedelemadó-rendszer ellensúlyozná az infláció miatti áremelkedést, és ezzel sokat könnyítene a hétköznapokon.

Tovább

Fidesz: túl sok filmet néznek a baloldali politikusok, ezért hívják össze a nemzetbiztonsági ülést – Nem mennek “ülni”!

A Fidesz-pofátlanság határtalan – de jó politika kiakasztani a választókat? Erre a kérdésre maximum a választásig kell várni, de normális embernek látnia kell, hogy meddig mehet el. Habár nincs “kerítéssel körülvéve”, de azért ott van az, fiúk!

Tovább

Hende szerint Ungárnak a Fideszben a helye, mert hazug? – Figyelem: történelmi az állítás!

Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselőnek az a szilárd meggyőződése, hogy Ungár Péter leplezni szeretné, hogy „ő egy trójai faló”. Ennek ellenére Hende azt szeretné, ha az előválasztást Ungár nyerné, „mert akkor már a szombathelyiek nem tudnak rossz döntést hozni”.

Tovább

A Karikó “nem-ügy” kirobbantása kinek állt érdekében, avagy a korpa és a belekeveredett esete…..

“Nem akarnánk beleszólni Karikó Katalin életébe, de akkor tenné a legjobban, ha visszatérne a szakmai munkájához, s kerülné a politikát, különösen Magyarország diktatórikus rendszerének létrehozóit, és csak élvezné a magyar emberek háláját és szeretetét.

Tovább

A rablóprivatizáció ellenszere: 2022-ben újra állami fenntartásba kell venni az egyetemeket!

Hat ellenzéki párt azt ígéri: ha 2022-ben hatalomra kerülnek, újra állami irányítás alá vonják az alapítványi fenntartásba került felsőoktatási intézményeket.

Tovább

Szenzációs bejelentés, megvan kit támogatna az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként az LMP

Amennyiben  Karácsony Gergely elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson, az LMP őt támogatja – jelentette be Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke az ATV-ben. A politikus arról beszélt, “zöld miniszterelnök-jelöltet” akartak, viszont nem akarják megosztani a a zöld szavazótábort, ezért támogatnák Karácsony Gergelyt ha vállalná az indulást.

Tovább