Connect with us

Banánköztársaság

Perintfalvi Rita: közeledik a katolikus „őszödi beszéd”-bomba robbanása?

Perintfalvi Rita: közeledik a katolikus "őszödi beszéd"-bomba robbanása?
Megosztás

Egyre feszültebb figyelemmel követem az eseményeket! Ha ugyanis beigazolódik az, hogy Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára vétkes sze_xuális bántalmazó paptársa (netalán paptársai!) védelmezésében és annak megkísérlésében, hogy bűneit eltussolja, akkor olyan botrány várható, ami még soha nem volt eddig Magyarországon! – kezdte közösségi oldala bejegyzését Perintfalvi Rita teológus.

„Volt már ilyen ügy külföldön persze rengeteg

Buktak már meg püspökök, sőt bíborosok is azért, mert kiderült róluk, hogy a gyermekeket megrontó bűnöző papoknak segítettek megúszni a büntetést és emiatt a tettesek még hosszú-hosszú évekig, akár évtizedekig molesztálhatták háborítatlanul áld0zataikat. Bódis András, a Válasz Online újságírója úgy tűnik nem ereszti az ügyet és üti a vasat, amíg forró. És ezt nagyon jól teszi, mert jogunk van az igazsághoz.

De miről is van szó? Jöjjön a személyes kommentárom!

Hallom, hogy egyre nagyobb a pánik a püspöki konferencia vezetésében. Főleg azóta, hogy a vezér is kinyilatkoztatta, hogy ő bizony kálvinista és égjenek rá ezek a botrányok a katolikusokra, ő mossa kezeit, mint Pilátus, aki minden áron el akarta kerülni, hogy visszahulljon rá tettének következménye.

Mi is történik?

  • 1. A Bese Gergő „atya” nevetséges megszégyenülése és a két ped_odiliával gyanúsított pap Hatházi Róbert és Rónaszéki Gábor ügyének napvilágra kerülése óta – szeptember eleje – annyit hallani Tóth Tamásról, mint eddig soha. De ki is ez a Tóth Tamás, MKPK titkár?
  • 2. Nem ismerem őt személyesen. Annyit viszont tudni róla, hogy Veres András püspök, MKPK elnök fő embere. Akiről pedig tudni lehet, hogy a NER egyik legmegbízhatóbb csinovnyik-püspöke. A szegedi „kis Orbán”, alias Kiss-Rigó püspöktársával karöltve. Tavaly állítólag Veres el akart menni Kötcsére, hogy pénzt kunyeráljon magának a vezértől, amit azonban Erdő Péter megtudott és gyorsan beelőzte. Így okozott világbotrányt saját magának azzal, hogy a katolikus egyház fejeként képes volt résztvenni egy tisztán pártpolitikai rendezvényen. De vissza Tóth Tamáshoz!

Ő róla is az a hír járja, hogy az egyház és a kormány közötti kapcsolattartás kulcsfigurája. Elfogadott voltát bizonyítja, hogy 2020-ban Semjén Zsolttól megkapta a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét. Ilyeneket pedig csak a kipróbált NERvtársak kaphatnak az orbáni rezsimben. Tóth ráadásul okos, ezért kellőképpen ravasz, tökéletesen megfelel arra a feladatra, hogy mint egy pók mindenki mást behálózzon.

  • 3. Most már egyértelműen látszik a háb0rú Bábel Balázs érsek és Tóth Tamás MKPK titkár között. Ez abban csúcsosodott ki, hogy amikor a sajtó felröppentett némi információt Tóth Tamás és a pedo_filügyek kapcsolatáról, akkor ő rögtön rákényszerítette Bábelt, hogy adja ki a saját nevében azt a nyilatkozatot, amiről később kiderült, hogy nem Bábel írta, hanem az MKPK. Vagyis feltételezhetően maga Tóth. Bábel közben úgy érzi, hogy a közvélemény és a hívek egy része is őt vádolja eltussolással, ezért aztán szeretne tiszta vizet önteni a pohárba. Vagyis talán felfedi azt, mit tett vagy éppen mit mulasztott el Tóth Tamás a Hatházi ügy kapcsán.
    Nem tudom, hogy mi fog kiderülni és mire lesz bizonyíték. De ösztöneim azt súgják, hogy az a bomba, ami most készül robbanni sokkal nagyobb lesz, mint az „őszödi beszéd”!
  • Ahogy már írtam személyesen érintett vagyok a dologban, bár ettől függetlenül igyekszem objektív maradni. Ugyanis 2022 júniusában éppen Tóth Tamás volt az, aki engem is megpróbált kirúgatni az osztrák egyetemi állásomból, és aki azóta is nagyon komolyan tudott ártani nekem. Persze gondolom, hogy az a levél, amit akkor írt az én grazi püspökömnek, nem csupán az ő agyának torzszüleménye volt. És hát ugye nagyon fájhatott neki az egyházi sze_uális ragadozókról írott tényfeltáró könyvem. Remélem hamarosan ország-világ megtudja, miért is.”

Háttér

„Tiszta vizet kell öntenünk a pohárba, hogy megnyugodjanak a kedélyek”

– kezdte minapi, püspök- és érsektársainak írt levelét Bábel Balázs. A Válasz Online birtokába került szövegben a Bese Gergő-sztori, valamint a már ismert pedofilügyek mellett egy teljesen új történet is szerepel. Mint a kalocsa-kecskeméti érsek írja, egy pap esetében felmerült, hogy fizetett bizonyos homoszexuális szolgáltatásokért; az ő sorsát végül ugyanaz a Tóth Tamás püspökkari titkár segített „rendezni”, aki a nemrég pedofilgyanúba keveredett Hatházi Róbert ügyében is félreérthető módon járt el.

Tóth tagadásban van, ám úgy tudjuk, a titkár felelősségének kérdése már nem tabu a püspökök között – sorsáról akár a napokban döntés születhet

-olvasható az összefoglalóban A részleteket egy kattintás után olvashatja.

Szerző