Connect with us

Kerítésen innen

Időjárás, haladunk egy igazán szép hétvége felé

időjárás
Megosztás

Nem csalás, nem ámítás, egy nagyon szép időjárással megáldott hétvége felé halad az ország. Azért tessék tudomásul venni, hogy ez már a „ravasz-ősz”, úgyhogy nem árt erre készülve összeállítani a napi ruhatárunkat. 

Ez még nem a hétvége

Csütörtökön gyenge D-ies légmozgás mellett ismét anticiklon alakítja térségünk időjárást. Délelőtt, nyugaton vastagabb, nagyjából a Duna vonalától keletre vékony, áttetsző felhőzett borítja az eget. A nyugati határvidéken itt-ott gyenge eső is előfordulhat. Délután az ország keleti fele fölött kitisztul az égbolt, zavartalanabb napsütés várható, miközben a nyugati térség felett is vékonyodó felhőzet válik jellemzőbbé, de még sok lesz a felhő. Éjszaka nyugodt eseménytelen időben tovább vékonyodik, szakadozik a magas szintű felhőzet. Hajnalra párásság, foltokban köd képződhet. Marad a gyenge légmozgás.

Pénteken a hajnali párásság, ködfoltok napkelte után ritkulnak, eloszlanak, majd napsütéses, illetve fátyolfelhőzeten át szűrt napsütés alakul ki. A fátyolfelhőzet itt-ott, időszakosan megvastagodhat, majd ismét elvékonyodik. Általában gyenge, a Dunántúl térségében mérsékelt erősségű D-i szél fúj. Éjszaka csillagfényes égbolt, nyugodt, eseménytelen idő következik. Hajnalra párásság, foltokban köd képződhet.

<<< Olvassa cikkeinket a Google hírei között is! >>>

Csendes ősz

Hétvégére a hajnali párásság eloszlását követően továbbra is nagyobb esély látszik napsütéses idő kialakulására, de a párásságból itt-ott kialakuló rétegfelhőzet helyenként makacsan megmaradhat és szűrheti, zavarhatja a napsugarakat. A napsütéses területeken kifejezetten enyhe nappali órákkal számolhatunk.

Hétfőn, kedden É-ira forduló, de továbbra is gyenge légmozgás látszik valószínűnek. Alapvetően front- és jelentős időjárási eseményektől mentes időjárás ígérkezik továbbra is. A napsütés reggelenként párásság, ködfoltok, napközben változó vastagságú, többségében elvékonyodó, áttetsző felhőzet zavarhatja meg időről-időre –Eumet.

Ezeket olvasta már?

időjárás

Szerző