Connect with us

Kerítésen innen

Orbán Viktor legújabb tudathasadásos utazása

Orbán Viktor legújabb tudathasadásos utazása
Megosztás

Orbán Viktor ezen a héten -úgy tűnik- politikai tudathasadása újabb „szép” példáit adja, méghozzá utazásaival. Az egyik ilyen már zajlik is, hiszen Georgiába alias Grúziába látogatott, eleget téve a világ demokratikus része szerint csalással választást nyert Irakli Kobakhidze meghívásának. Csütörtökön pedig irány az FPŐ osztrák széljobb újonnan megválasztott házelnöke.

Irány a jóbarát

A magyar miniszterelnök hivatalos látogatást tesz Georgiában (Grúzia) október 28-29-én – erősítette meg vasárnap az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a tbiliszi kormány tájékoztatására hivatkozó georgiai sajtóhíreket. A médiaértesülések szerint Irakli Kobakhidze miniszterelnök hívta meg magyar kollégáját, és a delegációban részt vesz Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, valamint Varga Mihály pénzügyminiszter is. Négyszemközti, majd plenáris tárgyalásokra kerül sor, ezt követően Irakli Kobakhidze és Orbán Viktor közös sajtónyilatkozatot tesz – ismertetik a programot.

Frissen érkezett: Grúzia elnöke sem hajlandó elfogadni az eredményt.

Ilyen gyorsan?

A diplomácia elfogadott menetrendje szerint kizárt, hogy ilyen látogatást ötletszerűen, egyik pillanatról a másikra szerveznének meg. Tehát a miniszterelnök, akit a választás elcsalásával gyanúsítanak, már hetekkel, hónapokkal ezelőtt biztos volt, mert lehetett(?) a győzelmében. A látogatás egyik fontos kritikája a „szabad világ” politikusaitól, hogy Orbán Viktor visszaélve stallumával, igyekszik legalizálni autokrata barátja kétes győzelmét.

Célállomás: Bécs

Walter Rosenkranzot  a bevándorlásellenes, erősen antiszemita, FPÖ tagjai közül elsőként választották az osztrák parlament elnökévé, hozzá érkezik majd vendégségbe a magyar miniszterelnök. Orbán Viktort szemmel láthatóan nem zavarja az FPÖ felmagasztalásában, hogy a párt  politikai sikere miatt tüntetéseket szerveznek az ausztriai zsidó szervezetek közül többen is. Ez az utazás különösen tudathasadásos állapotra utal, mivel a magyar kormány egyik legfontosabb barátja az izraeli miniszterelnöknek, valamint belföldi használatra folyamatosan a rasszizmus, antiszemitizmus elleni  tolarenciát hirdet.

Ezeket olvasta már?

orbán viktor, utazás,

Szerző