Connect with us

Banánköztársaság

Vajon miért olyan kíváncsi Trump Orbánra?

orban
Megosztás

Portálunk szorgosan elemzi Orbán washingtoni vizitjét Van, aki megmarad annál a bölcsességnél, hogy Trump és Orbán: zsák a foltját. Mi azonban mélyebbre hatoltunk, és eljutottunk Váncsa István elemzéséig.

Trump közelebbről is megnézné ezt az embert

Az Élet és Irodalom első oldalán, „Valami Amerika” című vezércikkében Váncsa István kifejti:

„ha Trump csakugyan Eu­rópa jövője és „politikai kihívásai” felől kívánna érdeklődni, akkor meg­kérdezné a szakértőit. De nem kérdezi őket, mert nem kíváncsi se Eu­rópára, se a szakértőire, akiket csaknem annyira utál, mint Orbán a sajátjait. Valószínűbb, hogy Trump egyszerűen csak szeretné megnézni közelebbről azt az embert, aki önmagát úgy írja le, hogy „én vagyok a legkeresztényebb, tehát a legeurópaibb az európaiak között. Európa DNS-e vagyok, annak az őrzője”. Természetesen mindenki az, akinek mondja magát, ha tehát valamely embertársunk akkus fűnyíróként mutatkozik be, akkor ő egy akkus fűnyíró, és passz. Ilyesmin nem vi­tatkozunk.”

Felbecsülhetetlen érték egy közös fotó ezzel az emberrel

„Evvel együtt ez a „legkeresztényebb” kissé meglepően hat annak az embernek a szájából, akihez képest Dzsingisz kán egy osz­lopszent volt, szimplán csak azért, mert dokumentáltan hitt valamiben, ami még őnála is szubsztanciálisabb. Viszont Trump kíváncsisága is megérthető. Közös fotón szerepelne azzal a hivatalban lévő politikus­sal, aki mellett még ő is egy mentálisan élére vasalt polgár benyomá­sát bírná kelteni. Emberek vagyunk.”

Váncsa István: Valami Amerika. A teljes cikk itt olvasható.

 

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük