Connect with us

Kerítésen innen

Farkas Flórián az MTA ügyében szavazhatott – tényleg komolyan gondolja valaki, hogy azért irritál, mert roma?

Megosztás

Van itt egy ember, Farkas Flórián, akit 1975 és 1982 között háromszor ítéltek felfüggesztett és letöltendő börtönbüntetésre.

1998-ban vádat emeltek ellene

hűtlen kezelés és a számviteli fegyelem megsértése miatt, csak a köztársasági elnök eljárási kegyelme mentette meg (az adatok 30 évre titkosítva).

A romák felzárkóztatására kapott uniós pénzekből kétszázmillió forintért irodaházat vásárolt a Gellérthegy utcában, valamint tíz használt gépkocsit vettek bérbe fél évre, darabonként közel hárommillió forintért.

Beszereztek továbbá irodabútorokat (bruttó 31 millió) és informatikai eszközöket (bruttó 21 millió) is, továbbá 26 millió ment el irodafelújításra, valamint két tanulmány is összesen 50 millió forintért.

Egy évvel azután mondott le pozíciójáról,

hogy a program körüli 1,6 milliárdos csalásgyanú miatt a hatóságok nyomozást rendeltek el, még az OLAF is nyomozást indított az ügyben.

Ez a férfi (a Wikipédia szócikke alapján) az a Farkas Flórián, aki a nyolcadik osztályt húsz évesen (!) végezte el, de nem rég sokadmagával az MTA ügyében szavazott.

Ez után a felsorolás után tényleg komolyan gondolja valaki, hogy azért irritál százezreket, hogy a magyar tudományos életet kiherélő döntés részese- mert roma?

fotó: nol.hu

Forrás

Ne feledjük….

Az MTA lerombolását a Fidesz-frakcióban megszavazta Simonka György is, akit még a Polt Péter vezette ügyészség is bűnszervezetben elkövetett másfél milliárdos csalással, súlyos korrupciós bűncselekménnyel gyanúsít.

A lerombolt MTA részéről Lovász László az utolsó pillanatig kérte, ne rongálják a magyar tudományt. Lovász László, az MTA elnöke, Széchenyi-nagydíjas, Bolyai-nagydíjas, Bolyai János alkotói díjas, Wolf-díjas matematikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.

Ez az az ország, ahol Simonka György élete a minta, ahol Simonka György szava számít, és nem Lovász Lászlóé. (forrás)

fotó: facebook

Pár hozzászólás…

„Szentágothay professzor megkérdezett: tudja kedves, hogy mi az a demokrácia? Valamit makogtam-hebegtem. Nos nem! -jött a válasz: Tudja a demokrácia az, amikor 10 analfabéta leszavaz kilenc Nobel- díjast!”

„Szomorú, ha valakinek egyáltalán eszébe jut, hogy roma… pont lényegtelen, szar ember és pont.”

„engem nem érdekel senki bőrszíne-vallása-nemi hovatartozása (max. annyiban, hogy a feketék csodás bőrszínét a magam hókasága mellett mindig irigykedve nézem). Fel se tűnt a hivatkozott képnél, hogy épp roma, akiről szól… Németh Szilárd szavazata is ugyanúgy fáj.”

Emlékeztetőül, ha valaki elfeledte volna…..

Szerző

2 hozzászólás

2 Comments

  1. moareka

    2019.07.04 09:57 at 09:57

    Téboly, hogy ilyen embereknek döntik el tudósok jövőjét, és sajnos nincs egyedül, van még néhány húgyagyú! Nesze neked Magyarország 2019!

  2. Tamás Lászlóné

    2019.07.04 16:06 at 16:06

    Amilyen a fazék, olyan a födő, hol élünk, kik ezek, amire választ kértem arra nem kaptam, Farkas Flórián, na hát ez is ez a XXI. század, demokrati -KUSS.Nekem mindegy ki szavaz csak komoly emberként önállóan, ne azt mondja el, amit leírnak., hogy hívják, honnan jött tökmindegy, csak ember, ember maradjon.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük