A kánikula keddig kitart —  kiváló otthon készült fagyi receptekkel

Keddig még élveztetjük a kánikula minden “áldását”, de azután jön egy átmeneti -2 napos- enyhülés.

Péntek délután folytatódik a napos, meleg, nyaralóknak és strandolóknak kedvező időjárás

Délután egy-egy zápor, zivatargóc kialakulása a nyugati határszélen nem kizárt. Mérsékelt, délután kissé élénkebb ÉNY-i szél fúj.

Éjszaka derült, csillagfényes, eseménytelen idő lesz jellemző. Eleinte a délnyugati határvidékre besodródhat egy-egy csapadékgóc dél felől, de ott is a csapadékmentes idő valószínűbb. Mérsékelt, a Tiszántúlon élénk, olykor erősebb ÉK-i szél fúj.

Szombatra kicsit mérséklődik a meleg, de marad a napsütés és a nyaralóidő. A hőmérséklet csökkenés inkább csak az északkeleti térségben lesz érzékelhetőbb. Délelőtt, keleten még kissé élénk, délután már országszerte gyenge É-i légmozgás lesz jellemző. Némi csapadék legfeljebb a nyugati határszélen fordulhat elő kis eséllyel, záporos, zivataros formában. A déli, kora délutáni órákban erős lesz az UV-sugárzás (UVI 8).

Éjjel is eseménytelen, csillagfényes, szélcsendes idő valószínű.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek délután délnyugaton 36, északkeleten 29,

szombat reggel 12 – 18,

szombat délután délnyugaton 33, északkeleten 26,

vasárnap reggel délnyugaton 16, északkeleten 12 fok körül alakul.

Kánikulai folytatás

Vasárnap is napos, meleg, az évszakos átlagnak megfelelő hőmérsékletű időre van kilátás. Délután nyugaton, északnyugaton lehet felhősödés, elvétve zivatargóc.

Hétfőn napközben az északnyugati, nyugati országrészt megközelíti egy hidegfront. Ott délutántól már felhősebb, változékonyabb időjárásra van kilátás helyenként zivatarral. Az ország többi részén napos, száraz idő várható, fokozódik a meleg. Még jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de éjjel kelet felé mozoghat a hidegfront, eleinte a Dunántúlon, később a középső területeken is sokfelé alakulhatnak ki zivatarok, és megélénkül az északnyugati szél.

– A front útja még nagyon bizonytalanul előrejelezhető, de keddre most országszerte borongós idő a valószínűbb sokfelé esővel, záporesővel, néhol zivatarral. Átmenetileg lehűlhet a levegő, és megszűnhet a strandidő.

Szerdán, nyugaton már kiderül az ég. A Duna vonalától keletre még marad a borongós, hűvös idő, elszórtan kisebb esőkkel.

Újra kánikula

Csütörtöktől visszatér a strandidő, egyre inkább melegszik a levegő, és sok napsütésre számíthatunk.

Ezen már csak egy kis otthon készült fagyi segíthet

Előzmény

kánikula

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük