Connect with us

Etető

A karácsonyfa nem tányérra való

karácsonyfa,
Megosztás

A címben leírt figyelmeztetés a karácsonyfáról, ép ésszel ugyanolyan „túl biztosításnak tűnik”, mint amikor az USÁ-ban ráírták a mikrohullámú sütőkre, hogy ne tedd bele szárítani a macskádat.

Pedig szükséges

Gent városa kreatív hulladékcsökkentési javaslatokkal állt elő, amelyek között szerepelt a karácsonyfák tűleveleinek elfogyasztása is. Ezért volt kénytelen az ottani belga NÉBIH közleményt kiadni arról, hogy a karácsonyfák nem tányérra valók. A belga élelmiszer-biztonsági hatóság, a Federal Agency for the Safety of the Food Chain (FASFC) szóvivője kiemelte, a karácsonyfák nem arra valók, hogy táplálékul szolgáljanak az emberek számára, ugyanis a legtöbb ilyen fát növényvédő szerekkel és más vegyi anyagokkal kezelik, hogy megőrizzék szépségüket, illetve védjék őket a kártevőktől.

<<< Olvassa cikkeinket a Facebookon és a Google hírei között is! >>>

Lucfenyő tűlevélvaj

Tény, hogy a skandináv országokban valóban léteznek olyan ételek, amelyek a természetes élőhelyükön élő fenyőfák tűleveleiből készülnek, a karácsonyfák nem tartoznak ebbe a kategóriába.

Hozzávalók

1 evőkanál lucfenyő tű

250 g vaj (szobahőmérsékleten)

½ medvehagyma (apróra vágva)

1 tk lime lé

1 tk lime héja

csipet chili por

só és bors (ízlés szerint)

Így készül

Öblítse le a fenyőtűket egy szitán forrásban lévő vízzel. Jól szűrje le, és a tűket vágja finomra. Adja hozzá a vajat egy keverőtálba. Kezével, kézi mixerrel vagy konyhai robotgéppel verje habosra a vajat. Addig csináld, amíg a szín fehér nem lesz.

Jöhet a többi hozzávalót, beleértve a lucfenyő tűket is, a vajhoz. Óvatosan átforgatjuk, amíg a hozzávalók jól össze nem keverednek. Sózzuk, borsozzuk, majd a vajat hűtőbe tesszük.

A későbbi felhasználás előtt 30 perccel vegye ki a vajat a hűtőszekrényből, foodies receptje.

(Ne feledje a karácsonyfa itt nem játszik!)

karácsonyfa,

 

Szerző