Ha szívesen törnél ki a hétköznapi gaszt-o szürkeségéből, akkor most megteheted. Elvezetünk Mexikóba az igazán egzotikus és fűszeres ételek hazájába. Tanuld meg, milyen az eredeti Enchilada!
Mielőtt belevágsz a kalandba, gondold át még egyszer: valóban szereted és bírod-e az erősen fűszerezett ételek, mert ennek a receptnek „kiherélve” semmi értelme, az Enchilada akkor igazán jó, ha nem csak te harapod, de „Ő” is visszaharap. Igen, minden rendben? Indulhatunk is!
Bevásárlólista
10 tortilla
(Nem árt tudni: A tortilla nagyon egészséges, alacsony a zsír- és sótartalma, ugyanakkor gazdag kalciumban, káliumban, rostban, vasban és B-vitaminokban. Még a búzalisztes változat is egészségesebb, mint a finomított lisztből készült kenyér.)
50 dkg főtt csirke
1/2 fej hagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 zöld chili
15 dkg cheddar sajt
1 evőkanál olaj
A mártogatóshoz:
2 evőkanál olívaolaj
1,5-2 evőkanál liszt
2,5 dl paradicsomszósz
2 kávéskanál chilipor
2 dl víz
1 kávéskanál őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma
só
Így készítsd!
A szószhoz pirítsd meg az olajon a lisztet és a chiliport.
Öntsd hozzá a vízzel elkevert paradicsomot, majd az összes többi hozzávalóval együtt főzd jól össze (10 perc).
Pirítsd meg a hagymát, a fokhagymát, a chilit és a húst kevés olajon.
Keverd hozzá a szósz 2/3 részét, egy kevés sajtot, majd töltsd meg vele a tortillákat.
Tedd őket kivajazott tepsibe, locsold meg a maradék szósszal, szórd meg sajttal, és süsd 10 percig.