Connect with us

Bulvár

Jót és csípőset ennél? Irány Mexikó, az Enchilada hazája

Megosztás

Tanuld meg milyen az igazi Enchilada!

enhilada
Megosztás

Ha szívesen törnél ki a hétköznapi gaszt-o szürkeségéből, akkor most megteheted. Elvezetünk Mexikóba az igazán egzotikus és fűszeres ételek hazájába. Tanuld meg, milyen az eredeti Enchilada!

Mielőtt belevágsz a kalandba, gondold át még egyszer: valóban szereted és bírod-e az erősen fűszerezett ételek, mert ennek a receptnek „kiherélve” semmi értelme, az Enchilada akkor igazán jó, ha nem csak te harapod, de „Ő” is visszaharap. Igen, minden rendben? Indulhatunk is!

Bevásárlólista

10 tortilla

(Nem árt tudni: A tortilla nagyon egészséges, alacsony a zsír- és sótartalma, ugyanakkor gazdag kalciumban, káliumban, rostban, vasban és B-vitaminokban. Még a búzalisztes változat is egészségesebb, mint a finomított lisztből készült kenyér.)

50 dkg főtt csirke

1/2 fej hagyma

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 zöld chili

15 dkg cheddar sajt

1 evőkanál olaj

A mártogatóshoz:

2 evőkanál olívaolaj

1,5-2 evőkanál liszt

2,5 dl paradicsomszósz

2 kávéskanál chilipor

2 dl víz

1 kávéskanál őrölt kömény

2 gerezd fokhagyma

Így készítsd!

A szószhoz pirítsd meg az olajon a lisztet és a chiliport.

Öntsd hozzá a vízzel elkevert paradicsomot, majd az összes többi hozzávalóval együtt főzd jól össze (10 perc).

Pirítsd meg a hagymát, a fokhagymát, a chilit és a húst kevés olajon.

Keverd hozzá a szósz 2/3 részét, egy kevés sajtot, majd töltsd meg vele a tortillákat.

Tedd őket kivajazott tepsibe, locsold meg a maradék szósszal, szórd meg sajttal, és süsd 10 percig.

Jó étvágyat.

(Alap recept)

https://youtu.be/VFfsCXaYoh0

Szerző