Az új négyszáznyolcvan forintosunk

ALUCSÍK Az új négyszáznyolcvan forintos bankjegyünk előoldalának bal szélén, a vízjelzőmezőtől balra, közvetlenül a tűzjelzőmező alatt kaparható le a hologramnak tűnő alufólia csík, mely alatt a szerencsés fogadó megláthatja, hogy nyert-e.

A csillogó háttér előtt hunyorítva

fölfedezhetjük Rákóczi nagyfejedelmünk profiljának tükörképét fordítva és hátulról. Hosszabb szemlélődés után Rákóczi fénylő tekintete alatt fölsejlik a “460”-as értékjelzés.

  • ÁRNYKÉP A Rákóczi-bankót sötétség felé tartva nagyfejedelmünk szürke tarkójának árnyképe látható. A maszatos kép alján világosan látszik a “440”-es értékjelzés (melyet akárhogy forgatjuk, nem látszik többnek 420-nál, idézőjelben …).
  • ELHELYEZŐ JEL Ha a bankjegy előoldalának jobb felső, hátoldalának bal felső, megfordítva jobb alsó illetve bal alsó sarkában elhelyezett ábratöredéket hunyorítva nézzük, akkor kirajzolódik egy nagy H betű. Ha sokáig nézzük a H betűt, majd többször megdörzsöljük a szemünk, akkor a H betű után lassan előtűnik még négy betű: ÜLYE. Ez az elhelyező jel segít bennünket abban, hogy megfelelő helyre tegyük magunkat.
  • SZÍNVÁLTÓ LÓ A 400 forintos bankjegy előoldalának közepén, hosszában meghajtva pedig a szélén láthatjuk az infláció kiherélt lovának motívumát. Ha hunyorítva és hátoldalról nézzük a lovat, akkor egy pénzügyminiszternek tűnő alakot láthatunk a nyeregben, aki fordítva ül, és a szerencsétlen állat fejét keresi mindhiába. Mozgatás hatására a ló alsó részének, értékjelzőjének mérete megváltozik …
  • HÁTOLDAL Ha elég ideig vakargatjuk a bankjegyünk hátoldalán látható romos sárospataki vár képét, akkor egy puritán módon felújított karmelita kolostor fehérre meszelt rémképe sejlik elő, a bámész tekintetek elől gondosan elrejtett freskókkal.

Péntektől érvényes a matolcsys 500-as hátrafelé nyilazásra alkalmas színváltó lóval!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük