A világ minden pontján megtalálhatók az arra a régióra jellemző rizsesételek, a Közel-Keleten például a piláf az. Ezt az ételt ameddig csak meg nem ismeri az európai ember valami különös ázsiai csodának tartja aminek elkészítésébe „minek is” belevágni. Lássunk egy egyszerű variációt, ami azért valóban különleges ízvilággal kecsegtet. Arról ne is beszéljünk, hogy ez az étel üde színeivel különösen a téli napokon akár bú űző is lehet. Lényeg, az alkotó elemek együtt párolás, mert így alakulhat ki a teljesen egységes íz, ami ezt az ételt jellemzi.
Elöljáróban
A piláf nekem például akár a „tévedések vígjátéka” is lehetne, mivel egészen ameddig meg nem ismertem, ki tudja miért, de azt hitem, hogy valami keleti töltött tésztacsemege, pedig…
Hozzávalók
2 db csirkemellfilé
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
1/2 zeller
20 dkg zöldborsó
5 evőkanál paradicsomszósz
4 dl rizs
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál kakukkfű
1 kávéskanál mustármag
1 kávéskanál koriander
kevés csilipaprika
3 evőkanál olívaolaj
só,
bors