Connect with us

Bulvár

Azt mondod rizseshús, azt mondom piláf

Megosztás

A világ minden pontján megtalálhatók az arra a régióra jellemző rizsesételek, a Közel-Keleten például a piláf az.

Published

on

piláf,
Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse
Megosztás

A világ minden pontján megtalálhatók az arra a régióra jellemző rizsesételek, a Közel-Keleten például a piláf az. Ezt az ételt ameddig csak meg nem ismeri az európai ember valami különös ázsiai csodának tartja aminek elkészítésébe „minek is” belevágni. Lássunk egy egyszerű variációt, ami azért valóban különleges ízvilággal kecsegtet. Arról ne is beszéljünk, hogy ez az étel üde színeivel különösen a téli napokon akár bú űző is lehet. Lényeg, az alkotó elemek együtt párolás, mert így alakulhat ki a teljesen egységes íz, ami ezt az ételt jellemzi.

Elöljáróban

A piláf nekem például akár a „tévedések vígjátéka” is lehetne, mivel egészen ameddig meg nem ismertem, ki tudja miért, de azt hitem, hogy valami keleti töltött tésztacsemege, pedig…

Hozzávalók

2 db csirkemellfilé

1 nagy fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

2 szál sárgarépa

1/2 zeller

20 dkg zöldborsó

5 evőkanál paradicsomszósz

4 dl rizs

1 teáskanál pirospaprika

1 teáskanál kurkuma

1 teáskanál kakukkfű

1 kávéskanál mustármag

1 kávéskanál koriander

kevés csilipaprika

3 evőkanál olívaolaj

só,

bors

Szerző

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse