Így készítsd
Előkészítés
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A sárgarépát és a zellert is megtisztítjuk, a répát apróra kockázzuk, a zellert lereszeljük. A csirkemellet kockára vágjuk.
A felaprított hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a csirkét is hozzátesszük, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, a lereszelt zellert, a fokhagymát és a paradicsomszószt, alaposan összeforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a pirospaprikával, a kurkumával, a mustármaggal, a korianderrel és a kakukkfűvel, és fedő alatt 5 percig pároljuk,
majd hozzáadjuk a rizst és a zöldborsót is, alaposan összeforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi ellepi. Fedő alatt főzzük takarékon, ha a rizs felszívta a levet, akkor pótoljuk, egészen addig, amíg a rizs megpuhul. Megkóstoljuk, ha kell, ízesítjük még valamelyik fűszerrel, illetve egy kis csilipaprikát is adhatunk hozzá.
Biszmillat! (Jó étvágyat arabul)
Ez is Közel-Kelet
Flódni recept – Hogy édes legyen az 5783-as a zsidó újév, a Rosh Hasana! | VÁROSI KURÍR