Connect with us

Bulvár

Azt mondod rizseshús, azt mondom piláf

Megosztás

A világ minden pontján megtalálhatók az arra a régióra jellemző rizsesételek, a Közel-Keleten például a piláf az.

piláf,
2 of 2Next
Use your ← → (arrow) keys to browse
Megosztás

Így készítsd

Előkészítés

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A sárgarépát és a zellert is megtisztítjuk, a répát apróra kockázzuk, a zellert lereszeljük. A csirkemellet kockára vágjuk.

A felaprított hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a csirkét is hozzátesszük, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, a lereszelt zellert, a fokhagymát és a paradicsomszószt, alaposan összeforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a pirospaprikával, a kurkumával, a mustármaggal, a korianderrel és a kakukkfűvel, és fedő alatt 5 percig pároljuk,

majd hozzáadjuk a rizst és a zöldborsót is, alaposan összeforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi ellepi. Fedő alatt főzzük takarékon, ha a rizs felszívta a levet, akkor pótoljuk, egészen addig, amíg a rizs megpuhul. Megkóstoljuk, ha kell, ízesítjük még valamelyik fűszerrel, illetve egy kis csilipaprikát is adhatunk hozzá.

Biszmillat! (Jó étvágyat arabul)

Ez is Közel-Kelet

Szerző

2 of 2Next
Use your ← → (arrow) keys to browse