Kerítésen innen

Bilincsbe verve a Kutya Párt elnöke és Ferencváros alpolgármestere! – Frissítve!

VEKE-elnök: ha megborul a domboldal, amikor mondjuk ezer gyereket visz Zánkára a vonat, ki vállalja majd a felelősséget?!

A rendőrök megbilincselték és elvitték a Magyar Kétfarkú Kutya Párt két társelnökét, Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsannát a kata radikális átalakítása elleni szerda esti budapesti tüntetésről.

„Hölgyem, helyszínbiztosítással kapcsolatos szabálysértés miatt elő lesz állítva a kerületi rendőrkapitányságon, megértette? Önnel szemben kényszerítőeszközt fogunk alkalmazni”

– közölte egy rendőr Döme Zsuzsannával. Kovács Gergelyt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét szintén megbilincselték, majd elszállították a kata radikális átalakítása elleni szerda esti budapesti tüntetésről.

A Telex egyik olvasója által készített

videón látszik, előbb Kovácsot, majd Dömét bilincselték meg.

A felvétel készítője szerint mindez hajnali fél egy után nem sokkal történt az Erzsébet híd budai hídfőjénél.

A Telex írásban kérdezte a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK), hogy mi volt a két politikus ellen végrehajtott rendőri intézkedés pontos indoka, indult-e ellenük eljárás, illetve meddig voltak őrizetben. A rendőrség válaszában a következőket írtra:

„Az Erzsébet hídon 2022. július 14-én 0 óra 30 perc körül néhányan a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszamentek az úttestre. Őrizetbe vétel nem történt, két embert szabálysértés tovább folytatása miatt állítottak elő. Az egyiküknél kábítószergyanús anyagot találtak, melyből a férfi saját elmondása szerint fogyasztott, emiatt büntetőeljárás is indult vele szemben.”

Az egyelőre nem nyert megerősítést, hogy Kovács az este folyamán fogyasztott is valamennyit a nála lévő anyagból, így csak a rendőrségi közlésre lehet támaszkodni.

A IX. kerület polgármestere, Baranyai Krisztina az ATV Start című műsorában csütörtök reggel arról számolt be, hogy Döme Zsuzsannát még nem engedték el a hatóságok az éjszakai letartóztatás óta és egyik rendőrőrsről a másikra szállítják.

Frissítés!

Kapcsolódó

About Author

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Szólj hozzá!