BTU és kW közötti átváltás: a klíma teljesítményének meghatározása

Legyen odakint akár milyen az időjárás, mindenki szeretni, ha az ingatlanán belül maga döntheti el, milyen legyen a hőmérséklet. Nyáron általában sokan szenvednek attól, hogy még az alvás se megy a felhevült szobában, télen pedig nem győzzük magunkra kapkodni a ruhadarabokat azért, hogy ne fázzunk annyira akkor, ha spórolni akarunk egy kicsit a fűtésen.

Mind a két verzió problémája már szerencsére könnyen orvosolható, hiszen akkor, ha egy olyan klíma berendezést vásárolunk, amellyel fűteni és hűteni is lehet, a mi kezünkben lesz a benti hőmérséklet irányítása.

Ki ne vágyna erre?

Amikor klíma keresésbe kezdünk, sok mindenre kell figyelni. Tudni kell, hogy az ingatlanunk alapterületéhez mekkora teljesítményű készüléket kell választanunk, valamint azt is érdemes figyelembe venni, képes- e a kinézett berendezés az energiatakarékos működésre. Hazánkban is sokszor lehet találkozni néhány ország gyártmányai között a BTU mértékegységgel.

Mi is pontosan az a BTU? A British Thermal Unit-ot szokták így rövidíteni, ami a brit hőegység egyik megszokott mértékegysége.

Nem ördöngösség szerencsére átváltani ezt a mértékegységet egy olyan mértékegységgé, amit mi is jobban ismerünk, persze csak akkor, ha tudjuk hol keressük a választ a kérdéseinkre! A Klímaszakáruház oldalán található táblázat remek segítséget nyújt a BTU és a kW közötti átváltáshoz. Mostanában már az a jellemző, hogy a BTU helyett inkább az energia SI mértékegységét szokták feltüntetni, ám természetesen előfordulhat az, hogy még az előbbivel találkozunk valahol. A linken elérhető weboldalt azonban nem csak akkor célszerű felkeresni, ha a BTU és kW között átváltásban kellene nekünk segítség! Az itt működő webshopban a legjobb minőségű klímákat lehet még szemügyre venni, és amennyiben megtetszene valamelyik készülék, akár meg is rendelni. Jó, ha az ember tisztában van azzal, hogy hiába vásároltuk meg a berendezést, vár még ránk valamennyi kiadás.

Annak ellenére, hogy sokaknak nem tűnik egy bonyolult dolognak felszerelni egy klímát, mégis mindenképp szakemberekre kell bízni mind a beszerelést, mind pedig a beüzemelést is

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Igaz, hogy ez általában többletköltséget jelent, ám megér ennyi plusz kiadást az, hogy biztonságosan és optimálisan működjön a készülék. A klimaszakaruhaz.hu oldalán annak is egyszerűen utána lehet járni, hogy a felszerelés mennyibe fog kerülni, így fizetéskor már nem ér minket felkészületlenül az ár. Ne feledje, ha a megfelelő készüléket választja ki, minden évszakban a saját kezébe lehet az irányítás az ingatlana hőmérsékletét illetően. Még nincs késő most úgy dönteni, hogy ebben a téli szezonban már klímával fűtse fel az otthonát, és higgye el, a jó meleg szobában hálás lesz ezért a döntésért néhány hónap múlva!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.