Zuckerberg kitiltva! – Legalábbis Oroszországból

Válaszul az Egyesült Államok által bevezetett szankciókra Oroszországban beutazási tiltólistára került 29 amerikai felsővezető, üzletember, szakértő, újságírók, köztük Mark Zuckerberg, a Facebook és anyavállalata, a Meta társalapítója, valamint Kamala Harris amerikai alelnök – írja az MTI. 

Háborús napló 25. – Lavrov szerint az amerikaiak nem engedik, hogy rendesen tárgyaljon Zelenszkij

Ahogy az várható is volt a háború szele lassan eléri Kárpátalját is,, egyre több behívó érkezik a magyar családokhoz, eközben Zelenszkíj tárgyalna Moszkvával, de ezt Biden nem engedi neki, állítja az orosz külügyminiszter. A lengyel miniszterelnök szinte ezzel egy időben tett rendkívüli bejelentést.

Levadászták az Iszlám állam elsőszámú vezetőjét! – Joe Biden beszéde

Amerikai csapatok megölték az Iszlám Állam vezetőjét. Az Egyesült Államok különleges egységei csütörtökre virradóra megölték az Iszlám Állam vezetőjét, Abu Ibrahim al-Hasemi al-Kurajsit – közölte Joe Biden amerikai elnök, aki a nap folyamán tévébeszédet is tart majd.

Politico: Magyarország nem kívánatos Biden demokráciáról szóló csúcstalálkozóján – Hírünk a világban….

Magyarország és Törökország nem kap meghívót Joe Biden amerikai elnök Csúcstalálkozó a demokráciáért elnevezésű decemberi online rendezvényére a Politico szerint, amelyet a Hvg.hu vett észre. A Politico szerint a meghívó elmaradásának oka, hogy a két ország messzire sodródott a demokratikus értékektől.

Az ufó- és migráció-szakértő Georg Spöttle el van kenődve – Na nem annyira, hogy ne tudna biden-migráns-libsizni…..

“Értem én a politikai megfelelési ingert meg a hasonlókat, de hazudni azért nem kéne. Lehet bidenezni, liberálisozni, meg a többi baromság (nem tudom, újabban leütésszámra fizet a Fidesz?), de a tény az, hogy Trump döntött a kivonulásról, ő állapodott meg a tálibokkal még 2020 elején, és pont azért, hogy elmondhassa magáról, hogy Ő volt az, aki lezárta az afgán konfliktust” – tette helyre Lattmann Tamás jogász a közösségi oldalán csípőből csúsztató Georg Spöttle-t.

Tarjányi Péter: óriási hírszerzési és elemzési fiaskót látunk, amibe beleremeg világ és nagyon hamar Európa is…!

Döbbenetes ami Afganisztánban történik, különösen azért mert minden hírszerzési forrás hónapokig tartó harcokat jelzett még, ezzel szemben a legfrissebb hírek szerint a tálibok már elfoglalták az elnöki palotát Kabulban. Hogyan tévedhetett ekkorát az USA és a NATO hírszerzése? – tette fel a kérdést Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő.