Van olyan 4 éves gyerek, aki nem látott mást maga körül, mint maszkos embereket – Koronavírus-infó Dél-Koreából

Eugenia S. Lee, Dél-Koreában élő író, újságíró napi rendszerességgel számolt be közösségi oldalán a koronavírus-helyzetről, amit az engedélyével közöltünk. 2023 januárjában újra aktuálissá vált, hogy melyik ország miként reagál arra, hogy Kína felhagyott a zéró Covid politikájával és jelentősen lazított a járványmegelőzési szabályokon, aminek következtében az országban terjedő járvány drasztikus méreteket öltött.

Read more

Siker kudarc hátán – Röviden: ‘nix’ ellopni való térkő

A héten megjöttek a várva várt hírek Brüsszelből, amelyek csak azért nem rántották ismét magukkal a forint árfolyamát, mert a pofonok már korábbról be voltak árazva. A sötét fellegek mögül azonban kikandikál egy picinyke siker-napsugár is. Ennek tekintem az Európai Bizottságnak azon javaslatát, hogy a Covid kártételeinek ellen hatni hivatott ún. helyreállítási tervünket jóváhagyni javasolja.

Read more

Alföldi: a színházba járókat nem lehet politikai alapon osztályozni, aki szereti, az odajár, ahol jó előadásokat lát

Alföldi Róbert színész-rendezőt a „magyartenger” ősbemutatója kapcsán kérdezte a szeretlekmagyarorszag.hu. Kiderült, hogy miért tartja Bíró Bence darabját demokratikus drámának, miért él túl mindent a színház, amit folyton temetnek és persze előkerültek a mindannyiunkat érintő társadalmi kérdések is.

Read more

Pin It on Pinterest