Szanyi Tibor: nem elég civilnek látszani, annak is kell lenni

Kósáné Kovács Magda, néhai szocialista politikus a tisztességre használta a fenti logika fordítottját, ami tulajdonképpen Kádár Jánosnak a krumplilevesről alkotott kívánságát öltötte más formába. A hitelességről van szó. Igen ám, de mitől lehet hiteles egy civil? Egyáltalán, ki a civil?

Amelyik épületre kedd estig rámutatott az egyház, azt át kell adni, mérlegelésre nem ad lehetőséget a Semjén-törvény

Hamarosan épületek százai kerülhetnek állami vagy önkormányzati tulajdonból az ország elismert egyházaihoz, egy új törvény értelmében ugyanis olyan épületekre is igényt nyújthatnak be az egyházak, amelyek nem is voltak soha a tulajdonukban.

Iványi Gábor: céljainkhoz egy lépéssel közelebb kerülve bejegyzett egyházzá minősült a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET)

A MET-et (és több másik magyarországi egyházat) 2011-ben egyeztetés nélkül fosztottak meg egyházi státuszuktól. Ezek után pereltek, először 2013-ban, az Alkotmánybíróságon nyert a magyar állam ellen. Később a Strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz fordultak, mert a magyar kormány nem tartotta be az Alkotmánybíróság ítéletét, amiben azt állapították meg, hogy a magyar állam alkotmánysértő módon vette el egyházi státuszukat, amit köteles visszaállítani. Iványi Gábor egyháza Strasbourgban is nyert, a kormány viszont ezt követően sem tartotta be az ítéletet.

Az lehet nevelőszülő, aki aktív katolikus hitéletet él?

Ahogy Magyarországon napról napra keményedik az élet, egyre több szülő és velük együtt a gyerekeik kerülnek abba a helyzetbe, hogy nem tudnak tovább családként funkcionálni. Hiába a kormányszólam a családbarátságról, az nem jelent konkrét segítséget. Úgy tűnik, hogy a nevelőszülőnek való jelentkezést is a „kitett lábaik” akadályozzák.

Perintfalvi Rita: nem túl elegáns, ha egy politikus a fark@val akar ismerkedni! – A jobbikos szexbotrány margójára

Köztudottan ellenzéki gondolkodó vagyok, most mégis a Jobbik bizonyos politikusainak tűrhetetlen viselkedését fogom kritizálni. Egyrészt azért, mert az egyházban elkövetett visszaélési ügyek szakértőjeként foglalkoztat minden olyan szexuális bántalmazási ügy, amelyben maga a rendszer, ahol az történik, próbálja eltussolni az ügyeket, csak azért, hogy a saját jó hírnevét védje – írta bejegyzésében Perintfalvi Rita katolikus teológus, hittanár, kulturális és szociális menedzser.