harc - Városi Kurír

Sorting by

×

Tarjányi Péter: az orosz hadigépezet már elsősorban nem győzni akar, hanem pusztítani….

Az elmúlt napok eseményei alapján az alábbi következtetések vonhatók le az orosz-ukrán háború kapcsán…Kelet-Ukrajnában pokoli harcok folynak…Oroszország tüzérségi támadásokat hajt végre és nem tesz különbséget civil illetve katonai célpontok között. A tüzérségi előkészítés után következik az orosz gyalogsági “roham” ami terepen eredményeket hoz Moszkvának, városi környezetben viszont csak súlyos véráldozattal tudnak pl. Szeverodonyeckben eredményeket elérni – foglalta össze közösségi oldalán Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő.

Tovább

A mi magyar maffiaállamunk működéséről….

Pécsi átvilágító ügyvédként sokat tapasztaltam a magyar maffiaállam rendszeréről. Ezért írom meg ezt a cikket. Az olasz maffiáról szóló Polip című sorozatot annak idején nagy sikerrel vetítették nálunk is. Főszereplője, Cattani felügyelő volt, a bűnözők elleni harc kérlelhetetlen hőse. Most idézek néhány mondatot Espinosa főmaffiózóval folytatott beszélgetéséből, amit itt tudtok megnézni. Többször kitettem már az fb oldalamra, de talán sokan nem tudták, hogy miért?

Tovább

“A csata Ukrajnában van, te szájkaratés istenbarma!” – véleményezte Orbán legújabb “csatakiáltását” egy olvasója

Orbán Viktor mára már rendszeresnek mondható harcát hétfőn az EU-s csúcson vívja olajembargó-ügyben, aminek állásáról közösségi oldalán bejelentkezve így számolt be: „a dolgok nem néznek ki jól”

Tovább

Tarjányi Péter: állóháború van, az orosz hadsereg magával is küzd és nem dőlt el a harc mérlege egyik irányba sem…

Az elmúlt napok történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le: az USA hírszerzési jelentései és Putyin elnök beszédének elemzése alapján kijelenthető, hogy elhúzódó háború várható Ukrajnában – foglalta össze a nap történései alapján bejegyzését Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő.

Tovább

Tarjányi Péter: Putyint nem érdekli a nyugati politikusok Ukrajnába látogatása, az emberi jogok, nem érdekli más csak Ukrajna legyőzése!

Az elmúlt napok történései és Putyin elnök ma délelőtti moszkvai beszéde alapján az alábbi következtetések vonhatók le…Minden médiahírrel ellentétben az orosz elnök komoly bejelentéseket tett!!! Ezt annak ellenére állítom, hogy nem hirdetett győzelmet és nem rendelt el általános mozgósítást – kezdte rendszeres napi elemzését Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő közösségi oldalán.

Tovább

Tarjányi Péter: billen a mérleg nyelve és nem Putyin felé, de ne gondoljuk hogy nem keres megoldást!

Az elmúlt napok eseményei alapján az alábbi következtetések vonhatók le…Az orosz hadsereg lassú tempóban állandó logisztikai problémákkal küzdve igyekszik bekeríteni Kelet-Ukrajnában az ott állomásozó és harcoló mintegy 40-45 ezer fős ukrán haderőt. A harcok egyre hevesebbek, elesett Kreminna városa, és Izjumtól délre egyre hevesebb harcok dúlnak – kezdte napi helyzetelemzését Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő közösségi oldalán.

Tovább

Tarjányi Péter: pusztítás és harc lesz minden elképzelhető formában napokon belül!

Az elmúlt 24 óra történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le… Az orosz hadsereg lassan befejezi Mariupol ostromát és az ukrán védők kénytelenek megadni magukat hiszen teljesen kifogytak a lőszerből és mindenfajta ellátmányból – kezdte napi helyzetértékelését Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő.

Tovább

Tarjányi Péter: borzasztó vérengzés következik ismét!

Az elmúlt 24 óra alapján az alábbi következtetések vonhatók le… Az orosz hadsereg Kelet-Ukrajna elfoglalására összpontosít. Azonban csak az átcsoportosítások egy része fejeződött be. Az orosz veszteségek pótlása szintén nem teljeskörű, ennek elemzésekor a közölt adatok középértékét kell venni – kezdte Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő csütörtöki elemzését.

Tovább

Ez ám a stratégiai nyugalom! Orbán visszatért a gyökereihez: nem vagyunk lúzerek, harcolni fogunk!

Pár percig úgy tűnt, hogy Orbán Viktor szélkakast éppen arra fújta a szél, hogy “békenyagykövetként” folytja -áldott/áldatlan- tevékenységét, de szombatra egyértelművé vált, hogy az csak egy pillanatnyi eltévelyedés volt, -és nem is nagyon jött be- marad inkább, mi szügyéből fakad: a jól bevált “üsd, vágd” retorikánál.

Tovább

Tarjányi Péter: a harcok intenzitása megmaradt, a felek pusztítják egymást ahol érik, a béketárgyalások nem haladnak!

Az elmúlt 24 óra történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le… Az orosz hadsereg a harcban továbbra is követi a lassú, elsősorban tüzérségi támadásokkal és bekerítésekkel operáló katonai doktrínát. Ez humanitárius válságot okoz az ostromlott városokban, de ez Moszkvát nem érdekli.

Tovább

Tarjányi Péter: az elkövetkező napokban beáll egy elmebeteg állapot

Az elmúlt 24 óra történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le… Folyamatosak az orosz csapatmozgások Észak, Kelet és Dél-Ukrajnában, illetve több ellenőrzött videó is megjelent Belorussziában hasonló orosz katonai tevékenységekről – foglalta össze a szombati helyzetet Tarjányi Péter biztonságpolitikia szakértő.

Tovább

Tarjányi Péter: vasárnap hajnalban elkezdődik a valódi ostrom Kijevben…!

Összegezve: Ukrajna ellenállása nagyobb mint amivel Putyin számolt, de ez még önmagában kevés, hogy Oroszország bármit másként vagy újragondoljon most…ÉS ma hajnalban elkezdődik a valódi ostrom Kijevben… – írta közösségi oldalán Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő.

Tovább

Orbánt savazzák a kommentelői: “békéhez erő kell? Akkor együnk sok spenótot!”

Orbán Viktor közösségi oldalára rendszeresen párszavas tőmondatban megfogalmazott itinereket tesznek fel az oldalkezelők remélve, hogy, ha nem kell sokat olvasni és ott virít a mondandó felett, mellett, között az országvezető, akkor beég a látogató retinájába az üzenet. A szerdai harci retorika nem vált be.

Tovább

Orbán bűnei és MZP kampánya – Van mit leleplezni – nem kell az összevissza kommunikáció.

Fölsorolok néhányat a bűnökből, nem föltétlenül súlyosságuk szerint csoportositva – arra talán jó lesz, hogy szemléltessem: a “visszabuzizás”, a “visszamigráncsozás”, az Orbánt szolgáló “árulók” stb. emlegetése helyett miről lehetne beszélni… Szerintem a grazozás, és az azt “magyarázó” mellébeszélés is fölösleges.

Tovább

Semjén és Lázár egy biciklin – Ej, döntsd a (nyugati) tőkék…

Semjén Zsolt felült Lázár János mögé a tandemre. A volt kancelláriaminiszter már évek óta folyamatos harcot folytat a hazánkban megtelepedett nyugati kiskereskedelemi láncok ellen. Ebbe a harcába most értékes társra lelt Magyarország fővadászában, aki e-mellett mintegy hobbiból az ország miniszterelnök-helyettese is.

Tovább

Juszt László: Orbán úr! Tud arról az Audi, a Mercedes, a BMW, a Suzuki, a GE, hogy már magyar kézben vannak?

Az utóbbi években Juszt László szinte valamennyi közéleti jóslata valóra válik, még ha bármilyen sötét is az. A televíziós -nem visz rá a lélek a múltidő használatára, nekünk Juszt mindig is televíziós marad- időről időre utólag is szembesíti Orbánt és a társadalmat igazával.

Tovább

“Dávid – Góliát: 1:1” – Orbán “komoly” meccse az Unióval -ami mi magunk is vagyunk- Varga Juditot idézve: “1-1 az új 6-3”!

Emlékeznek még Varga igazságügyminiszter kicsit sem igaz állítására a magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott kedden az Eb-ezüstérmes angol csapat vendégeként? Azt tudatta a közszolga, hogy: “Az 1-1 az új 6-3! Szép volt, fiúk!” Orbán hasonlóan látja az igazságot a brüsszeli csúcs után saját szereplésével kapcsolatban.

Tovább

Orbán Viktor legjobb lengyel tanítványa nem hátrál

Lengyelország nem mond le szuverenitásáról – üzente a kormánypárt elnöke. Az uniós jog és a lengyel alaptörvény viszonyáról hozott döntésében a lengyel alkotmánybíróság a Lengyelország szuverenitását veszélyeztető uniós lépésekre reagált, a szuverenitás kérdésében pedig Varsó egy negyedlépésnyit sem fog meghátrálni – szögezte le a lengyel kormánypárt elnöke egy interjúban.

Tovább

Hatalmi (?) játszma Orbán két kedvenc minisztere között

Mindenki tudja, hogy Magyarországon egyetlen valós akarat létezik és ez Orbáné, mindenről ő dönt. Nem kivétel ebből a sorból a miniszterek jövője, pozíciója sem. így azután nem csoda, ha ezek közül a két “csúcs cica” felfelé dorombol, ám a maga szintjén fúj, harap karmol.

Tovább