Connect with us

Bulvár

Harci dísz? Békepártiként? Ejjjjnye – Felkészülő barátságos mérkőzés lesz – komentelték Szentkirályi Alexandra hevületét

Harci dísz? Békepártiként? Ejjjjnye - Felkészülő barátságos mérkőzés lesz - komentelték Szentkirályi Alexandra hevületét
Megosztás

Mit nekünk Orbán-beszéd az unióban, Magyar Péter lebegtetései, amikor meccs van és Szentkirályi Alexandra már izzít. Már száz nap sincs hátra, és elkezdődik a 2024-es Európa-bajnokság. A magyar labdarúgó-válogatott négy felkészülési mérkőzéssel hangol majd a nyári kontinensviadalra, az első állomást a törökök elleni, péntek esti mérkőzés jelenti majd Marco Rossi tanítványainak.

Vigyázz, kész és a többi….

A magyar válogatott számára ez a meccs ígérkezik a legnehezebb erőpróbának az Eb előtt, ugyanis a másik három rivális, Koszovó, Írország és Izrael nem tagja a 24 csapatos mezőnynek, igaz utóbbi még pótselejtezőről kijuthat.

Szoboszlai Dominik a Magyarország – Törökország barátságos labdarúgó-mérkõzés előtt a Puskás Arénában 2024. március 22-én. MTI/Illyés Tibor

Szentkirályi Alexandra piros-fehér-zöld vére

„Már harci díszben! Mindent bele!”

A komment-szekció

„Szép is. Konzervatív is. Okos is. Jó választás”

„Ha harc, hat legyen harc! Menjen kegyed valami olyan helyre, ahol haboru dul. Itt ne jatsszon haborusdit, eleg volt az elmult majd 14 ev! Szokjanak mar le errol a marhasagrol!”

„Kedves Alexandra! Nem azzal kellene foglalkoznia mit nem csinált meg karácsony, hanem azzal mit fog maga megcsinálni. Nem tartom jónak többed magunkkal az ilyen nyitányt….. és nem is méltó magához. Kellemes hétvégét.”

„Ne haragudj, de milyen harci díszben? Miért harcolsz? Az ülőhelyért a négyes hatoson? Én inkább azt mondanám, hogy le harcolt vagy, ez inkább, jellemezni, a külsődet! ”

„Elindultal elfoglalni Brusszelt?”

„Harci dísz? Békepártiként? Ejjjjnye”

„Utcai harcok lesznek a főnivel vagy mi a manó , egy felkészűlő barátságos mérkőzés lesz…  Harcolni szeretne menjen ki a harc térre…..”

„Szelfi készítés nem lesz elég a kampányhoz”

Visszanéző

A magyar labdarúgó-válogatott 16. alkalommal lép pályára Törökország válogatottja ellen, az örök mérleg pedig a mieinknek kedvez. Az eddigi 15 mérkőzésből kilencszer győztek a magyarok, két döntetlen mellett négy török siker született, a gólkülönbség pedig 35–16 a magyar válogatott javára. A két együttes 1952. július 24-én találkozott egymással először, ez a mérkőzés hozta az eddigi legnagyobb arányú magyar győzelmet (holtversenyben egy 1984-es, isztambuli barátságos mérkőzéssel).

1952-ben olimpiai negyeddöntőt játszottunk a törökök ellen, ahol Kocsis Sándor és Puskás Ferenc is duplázni tudott, végül 7–1-es magyar győzelmet hozott az a találkozó. A már említett isztambuli meccsen 6–0-ra győztük le Törökországot. A két csapat legutóbb 2020 őszén, a Nemzetek Ligája B divíziójában futott össze egymással. Előbb Szoboszlai Dominik szenzációs szabadrúgásgólja döntött Törökországban, majd hazai pályán a 2–0-s siker a magyar feljutást jelentette a sorozat élvonalába.

Csütörtökön lezárás-cunami a Puskás Aréna körül

Szerző