Connect with us

Bulvár

Az ünnep időjárása – „Ne féljetek!”

időjárás,
Megosztás

A mai nap csak az ünnep időjárásának felvezetése. A többi napon nagypéntektől, már igazi tavaszban lehet részünk, persze itt-ott előfordulhat egy kevés eső, „de hát ki számolja(?)”, mi.

Változékony, változóan felhős-napos idő várható

Csütörtökön országszerte erős, a Tiszántúl kivételével olykor viharos DNY-i szél fúj. Változékony, változóan felhős-napos idő várható. Reggel, kora délelőtt keleten, északkeleten még előfordulhat eső, zápor majd a csapadékzóna elhagyja az országot kelet felé, mögötte országszerte kisüt a nap. Délután újbóli felhősödésekből szórványosan alakulhatnak ki kisebb záporok. Északon zivatar sincs kizárva.

Egy napra kissé visszaesik a hőmérséklet.

Este, éjjel egy gyors mozgású hidegfront érkezik ÉNY-ira forduló erős, viharos széllel. A front mentén többfelé kell számítani intenzív záporokra, néhol zivatar is előfordulhat. A front hajnalban már el is hagyja az országot.

Nagypéntekre visszatér a D-i áramlás. Melegfront érkezik DNY-ira forduló megélénkülő, nyugaton viharossá fokozódó széllel. Napos és mérsékelten felhős időszakok, valamint területek váltakozása mellett jelentősen melegszik a levegő. Említést érdemlő csapadék nem valószínű. Éjszaka hasonló marad az időjárás. Változó felhőzet, valamint az ország északnyugati harmadán erős, viharos szél fúj.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön, alapvetően hideg-, pénteken már ismét melegfronti hatás várható. Fejfájás, ingerlékenység, ízületi panaszok jelentkezhetnek. Emellett fáradtság érzet, gyengeség is előfordulhat. Ezektől egyénileg eltérő panaszok is megjelenhetnek

Húsvét hétvége

Várhatóan marad a melegfronti helyzet élénk, főként északnyugaton erős D-i, DNY-i széllel. Az évszakos átlaghoz képest jóval enyhébb, kellemes, országszerte 21 és 25 fok közötti hőmérséklet ígérkezik. Változó vastagságú, zömében áttetsző magas szintű felhőzet szűrheti, zavarhatja időnként a napsütést. Csapadék nem valószínű. Húsvét hétfőn, még tovább melegedhet a levegő. Kora délutánig változóan felhős, szűrt napsütéses, meleg idő látszik valószínűbbnek élénk, erős DDNY-i széllel, de délután, este egy hidegfront érkezése körvonalazódik ÉNY-ira forduló széllel és záporok, néhol zivatarok kialakulásával.

(Eumet)

Ezeket olvasta már?

időjárás,

 

Szerző