Connect with us

Bulvár

Orbán „gyerekelt” egyet és életre szóló tanáccsal látta el őket: legyetek Szoboszlaik! (vagyis irány Salzburg?)

Orbán "gyerekelt" egyet és életre szóló tanáccsal látta el őket: legyetek Szoboszlaik!
Megosztás

Az tudható, hogy a szívek -és esetünkbe a szavazatok- elnyeréséhez a legegyszerűbb út, ha a főhőst gyerekek gyűrűjében, vagy kisállatokat cirógatva teszi közszemlére a kommunikátor. Az eheti penzum Orbán Viktor esetében kipiálva és ég csak kedd van….

„Csepeli csillagok a házban. Fel, győzelemre!”

– ezzel a kommentárral tette közzé Facebook-oldalán Orbán Viktor azt a képet, amelyen a Parlament épületében látható gyerekek körében. A kormányfőt meglátogató fiatalok pólóján a felirat

„Csepel TC”

– vagyis a Németh Szilárd Fidesz-alelnökhöz köthető csepeli sportegyesület tagjairól lehet szó. Ráadásul fiatal futballistákról, különben Orbán – Szoboszlai Dominikre utalva – nem azt tanácsolta volna nekik, amit a közös fotóra is felírtak nagy betűkkel:

„Legyetek Szoboszlaik!”

(Mondhatta volna, hogy tanuljatok jót jól, mert ez az, ami számít, de ebben az esetben még valakinek az juthatott volna az eszébe, hogy magán- vagy külföldi iskolákról beszél a miniszterelnök.)

Egy kommentellő megjegyezte:

„akkor irány Salzburg!”

Érdekesség, hogy a képen olvasható felirattal a kormányfő az ország leggazdagabb embere, a „nemzeti géniusz” Mészáros Lőrinc nyomába lépett, aki nagyon hasonló stílusban adott életvezetési tanácsot korábban fiataloknak:

„Legyetek bátorak!”

A hozzászólásokból…

„Persze mert a foci a minden, nem mindenkinek. A gyerekeknek 80% is kb 12 éves korukig. Szóval gyerekek legyetek azok amik szeretnétek. Jaaa és nem utolsó sorban boldogok.”

„Bátorak, az jobban fizet !”

„Hajrá, gyerekek, tiétek a jövő! Azon leszünk, hogy más legyen, mint a jelen.”

„Az a baj, hogy ebben az országban már csak a focisták és politikusok élnek jól..”

„tehat irany salzburg gyerekek!!”

„Kedves fidesz rajongók! Legyenek szívesek gondolkozzanak el azon, hogy a bolti árak, gyógyszerárak, fizetések és nyugdíjak rendben vannak-e? A háziorvosok, kórházi orvosok, ápolók, várólisták rendben vannak-e? A felnövekvő generációnak jobb életet szeretnénk-e nyújtani? Minden tökéletes-e?”

„Legyetek Karikó Katalinok, Krausz Ferencek, Gábor Dénesek, Wigner Jenők, Szent-Györgyi Albertek! De mindennél fontosabb, hogy ne legyetek bátortalanok! Bátorak legyetek!”

Mindez Németh Szilárd olvasatában

„Személyesen Orbán Viktortól kaptak taktikai tanácsokat a Csepel TC ifjú labdarúgói a miniszterelnök úr parlamenti dolgozószobájában.”

Hétfői próbálkozás

Orbán Viktor kommunikációs csapata nem száll le arról a lóról, aminek egyetlen feladata, hogy közelebb hozza a fiatal generációhoz az öregecskedő miniszterelnököt. Sokféle próbálkozást láttunk már, most a „laza vagyok, majd szétesem” változat című klip került terítékre.

Szerző